Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Tekaški izziv za kralje in kraljice višin

četrtek, 26. julij 2012, ob 09:00, Boris Kumer, ogledov: 1201

Dnevnik: Prijatelji gorskega teka, pohodniki in navijači že nestrpno pričakujejo konec tedna. V nedeljo, 29. julija, se namreč v osrčju kamniških planin obeta elitni tekaški izziv - 14. gorski tek na Grintovec.

Eden najzahtevnejših in najbolj ekstremnih gorskih tekov v Evropi bo tudi letos na štart pri Domu v Kamniški Bistrici privabil množično udeležbo domačih in tujih tekačev, svojo udeležbo so menda napovedali celo avstralski in japonski tekači.

Ugledno tekmovanje bo štelo kot 3. tekma za Pokal Slovenije, državno prvenstvo za otroške kategorije in v okrilju svetovne zveze za gorske teke kot 3. tekma za WMRA Grand Prix. Proga bo tradicionalno (po markirani poti) do vrha Grintovca, zelo skrbno trasirana in označena. Glede na zahtevnost in težavnost proge (Grintovec - 2558 metrov, višinska razlika 1957 metrov, dolžina proge 9,6 kilometra, limitni čas je 2 uri in pol) je proga za otroške kategorije in mladince (Kokrsko sedlo) krajša.

Štart vseh kategorij bo ob 9. uri pri Domu v Kamniški Bistrici. Ob 15. uri bo pri domu slovesna razglasitev rezultatov, podelitev medalj, priznanj in bogatih denarnih ter praktičnih nagrad (nagradni sklad znaša 14.000 evrov). Rekorderja proge čaka še posebna nagrada. Zaradi zahtevne organizacije so nujne predprijave - do 27. julija bodo odprte prek spletnega naslova www.kgtpapez.si. "Gorski tek na Grintovec je tek presežnikov, tek za kralje višin. Teči v osrčje Grintovcev pomeni poseben izziv, zato je eden najbolj priljubljenih tekov med gorskimi tekači, znan po množični udeležbi. Ekstremni tek je v svoji zgodovini prešel vse razvojne faze športne prireditve: se rodil kot izziv, odraščal kot slovenski gorskotekaški praznik ter dozorel v državni in mednarodni tek (letos že tretjič Grand Prix). Vsako leto se podira magična meja, padajo rekordi, zato se bodo tudi letos na teku za Pokal Slovenije in Grand Prix potegovali za naziv kralja in kraljice Grintovca tako domači kot svetovno znani tekači," je povedal predsednik Kluba gorskih tekačev Papež Dušan Papež, organizator tekmovanja.

eXTReMe Tracker