Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Izginula turistka

Slovenec (1912): Kot smo poročali, je izginila pred tremi tedni krakovska dijakinja Szystovska ob priliki nekega izleta v Tatro.

Kljub temu,da jo je od tedaj iskalo več kot 30 rešilnih ekspedicij z rešilnimi psi, se doslej ni posrečilo najti najmanjše sledi za njo. Z ozirom na to, da je v zadnjih letih izginilo več turistov na ogrski strani Tatre, tudi sumijo, da so Szystowsko umorili gorski pastirji in oropaliali pa, da jo imajo v kaki planinskikoči ujeto. Sedaj so razposlali v gore tri stotnije peš polka št. 100, da preiščejo sumljivo pogorje. Vojaki so vzeli s seboj živeža za tri dni ter imajo tudi policijske pse. Pridružilo se jim je tudi več gorskih vodnikov. Vojaki preiskujejo vso pokrajino in zakotja pastirjev.
Našli so sledi dveh gorjancev. Ko so jim sledili, so kmalu našli en damski čevelj. Ekspedicija je vsled tega domnevala, da so Szystovsko odvedli v neko votlino. Družina pogrešane turistke je razpisala 2000 K nagrade za slučaj, da dobe dekle živo in 1000 K, če dobe njeno truplo. Več turistov, ki so se vrnili, pripoveduje, da so slišali v gorah strele in žvižge vojaških oddelkov, vsled česar mislijo, da so vojaki skupaj zadeli z gorskimi pastirji, ki so umorili, oziroma odvedli Szytovsko.
Kak je uspeh vojaške ekspedicije, sedaj še ni znano. V okolici Krzesanicije in takozvani »Tihi dolini«, ki prideta v poštev, se mudi mnogo orožnikov in policistov.

Slovenec, 29. julij 1912


Ena najstarejših omemb reševalnih psov pri organiziranem iskanju ...

Op. o.

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27536

Informacije

Informacije