Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pri Lijaku umrl nemški jadralni padalec

Večer, Črna kronika: V okolici vzletišča Lijak nad Ajševico se je v četrtek smrtno ponesrečil nemški jadralni padalec.

Kot so sporočili z republiške uprave za zaščito in reševanje, se mu je zaradi sunka vetra verjetno zaprlo padalo, ob padcu na strmem, kamnitem in z drevjem poraščenem območju pa je dobil tako hude poškodbe, da je umrl na kraju dogodka.

Po nesreči so posredovali reševalci enote za hitre reševalne intervencije Nova Gorica, reševalci postaje gorske reševalne službe Tolmin - skupina Ajdovščina in enota nujne medicinske pomoči zdravstvenega doma Nova Gorica. Policijski helikopter je z vitlom ponesrečenca dvignil in pripeljal v dolino, kjer so ga prevzele ustrezne službe. (sta)

------------------------------------------------------------------------------------

Večer, 30. 6. 2012: Jadralnemu padalcu se je zaprlo padalo

Ob 13.24 se je v četrtek pod vzletiščem Lijak nad Ajševico v občini Nova Gorica, verjetno zaradi sunka vetra, nemškemu jadralnemu padalcu zaprlo padalo. Jadralni padalec je ob padcu na strmem, kamnitem in z drevjem poraščenem območju dobil tako hude poškodbe, da je umrl na kraju dogodka. Posredovali so novogoriški, tolminski in ajdovski reševalci, policijski helikopter je truplo ponesrečenca dvignil z vitlom in prepeljal v dolino. (čk)


Lijak usoden za Nemca

Slovenske novice: Na strmini pod vzletiščem je umrl 55-letni Werner L.

NOVA GORICA – V četrtek ob 13.24 so na številko 112 prejeli klic, da se je pod vzletiščem Lijak nad Ajševico, verjetno zaradi sunka vetra, nemškemu jadralnemu padalcu zaprlo padalo. Omahnil je na strm, kamnit in z drevjem poraščen teren. Kot smo izvedeli, je tuji pilot Werner Lautenschlager letel blizu skal, ko mu je nenadoma zaprlo pol padala, sledil je zavoj, tik pred udarcem se je padalo sicer spet odprlo, a je moški iz nihaja silovito treščil v skale, kjer je negiben obvisel pod padalom, ki se je zataknilo za skale. Na pomoč mu je priskočil prijatelj, član nemških gorskih reševalcev, ki je moral do njega splezati, nato pa je prišel še eden iz njihove družbe, zdravnik po poklicu. Takoj sta ga začela oživljati. Njuno delo so nato prevzeli Slovenci. Med njimi je bil Peter Podgornik iz novogoriške enote za hitro reševanje. Povedal nam je, da so poleg njih v akciji sodelovali člani GRS Tolmin in reševalci iz novogoriškega zdravstvenega doma. Kljub vsemu trudu je moški izgubil veliko krvi. Poškodbe 55-letnika so bile prehude. Umrl je na kraju nesreče. Zaradi težko dostopnega terena je posredoval policijski helikopter, ki je truplo z vitlom dvignil v plovilo in prepeljal v dolino, kjer so ga prevzele ustrezne službe.

Igor Drožina, ki je sprožil reševanje, nam je povedal, da so bile poškodbe glave zelo hude. Tujec je uporabljal čelado, ki spominja na kolesarsko, sicer je namenjena letenju, ima vse teste, nima pa recimo ščitnika za brado in glave pri stranskih udarcih ne zaščiti dovolj.

Tisti, ki so Wernerja poznali, znajo povedati, da je bil velik ljubitelj letenja, izkušen, na Lijak pa se je vračal že sedem let, tako da je lokalne razmere odlično poznal. Bil je tudi zmajar, tako da se je na luft, kot pravijo, spoznal.

U. P.


 

Vecer.si 28. 06.2012

Fotografija je simbolična
 
Fotografija je simbolična

 

 

 

 

30.06.2012

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27536

Informacije

Informacije