Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Usposabljanje turnokolesarskih vodnikov

Večer, Gore: Komisija za turno kolesarstvo (KTK) Planinske zveze Slovenije je podaljšala rok za prijavo za prvi del usposabljanja.

Komisija za turno kolesarstvo (KTK) Planinske zveze Slovenije, ki v letošnjem letu razpisuje usposabljanji za turnokolesarskega vodnika I in turnokolesarskega vodnika II, je podaljšala rok za prijavo za prvi del usposabljanja, ki bo 9. in 10. junija pri Mozirski koči na Golteh.

Rok za prijavo je poslej 3. junij. Usposabljanji - drugo bo med 28. junijem in 1. julijem pri Valvasorjevem domu pod Stolom - sta namenjeni vsem, ki želijo voditi kolesarske izlete v gorski svet v okviru planinskih društev, drugih organizacij oziroma kot samostojni delavci v športu, program pa je potrdil Svet za šport Republike Slovenije in je podlaga za pridobitev naziva strokovni delavec v športu I oziroma II. Usposabljanje je sestavljeno iz dveh delov, in sicer kolesarsko-tehničnega dela, ki traja dva dneva, in štiridnevnega vodniškega. V prvem delu na Golteh je pozornost namenjena tehniki vožnje in servisiranju kolesa, na preizkusni turi pa se preverijo fizične in tehnične sposobnosti kandidatov za nadaljnje vodniško usposabljanje. Izvedli bodo tudi teoretični sprejemni izpit iz programa Planinske šole, katerega pa so oproščeni tisti, ki so opravili planinsko šolo oziroma druge oblike usposabljanja PZS, ki vključujejo iste vsebine. V drugem delu usposabljanja je poudarek na vodniških znanjih, kot so vodenje skupine, orientacija, prva pomoč in podobno. Usposabljanje bodo udeleženci zaključili s teoretičnim izpitom in izpitno turo. (gt)
 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije