Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

FOTO: Prometni zamašek na Mount Everestu

Večer, Zanimivosti: Srhljiva fotografija prikazuje več kot 150 plezalcev, ki so na 9144 metrih Mount Everesta ustvarili prometni zamašek. - Verjetno na višini 8144 metrov! (BF)

 FOTO: Prometni zamašek na Mount Everestu

Srhljiva fotografija prikazuje več kot 150 plezalcev, ki so na 9144 metrih Mount Everesta ustvarili prometni zamašek. Specialisti za alpinizem verjamejo, da je bil podoben zastoj na Hillary Stepu (8759 metrov nadmorske višine), vsaj delno odgovoren za smrt štirih alpinistov prejšnji teden.

55-letni Ha Wenyi iz Kitajske, 32-letna Shriya Shah-Klorfine iz Kanade, 61-letni Nemec Eberhard Schaaf in 44-letni Song Won-bin iz Južne Koreje, so se bili primorani ustaviti na vrtoglavi nadmorski višini. Skoraj tri ure so čakali, da je šla gneča alpinistov mimo in pri tem porabili svoje dragocene zaloge kisika.

Fotografija, ki jo je posnel Ralf Dujmovits, prikazuje kakšna gneča nastaja na najvišji gori na svetu. V gneči najdemo večinoma amaterske alpiniste, ki sherpam plačujejo, da za njih opravijo težaško delo. Nepredvidljivo vreme na gori se umiri le za kratek čas, zato ima ducate alpinistov malo časa za nadaljevanje poti.

Mnogi alpinisti želijo dobiti nazaj 75.000 dolarjev, ki so jih plačali, da lahko plezajo po gori. Izmed 220 ljudi, ki so na Everestu umrli, jih mnogo ni poslušalo nasvetov sherp ali drugih plezalcev.

Žrtve: Nemški zdravnik Eberhard Schaaf in Shriya Shah-Klorfine sta bila med najdenimi trupli. Glede na prijatelja, so bile Shahine zadnje besede

Žrtvi: Nemški zdravnik Eberhard Schaaf in Shriya Shah-Klorfine sta bila med najdenimi trupli. Glede na prijatelja so bile Shahine zadnje besede "reši me".
FOTO: Prometni zamašek na Mount Everestu
Spletno uredništvo


 

Vecer.si 29. 05.2012

 FOTO: Prometni zamašek na Mount Everestu

Več kot 150 plezalcev je na 9144 metrih Mount
Everesta ustvarilo prometni zamašek. (Ralf Dujmovits)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27536

Informacije

Informacije