Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Od Trojan do Kamnika

Kamničan.si - Miran Jereb: V organizaciji Planinskega društva Kamnik je v noči s sobote na nedeljo potekal že 22. nočni Rokovnjaški pohod, ki se ga je udeležilo 146 pohodnic in pohodnikov, od teh sta bila dva na vseh dosedanjih pohodih.

Pot je udeležence vodila po južni trasi Rokovnjaške poti PD Blagovica iz Trojan do Učaka, mimo Borij pri Mlinšah in Golčaja (čaj) na Limbarsko goro (gostišče je bilo odprto).


Sledil je spust čez Negastrn in Vinje do Gradišča pri Lukovici in gradu Brdo pri Lukovici, kjer je bil organiziran počitek (sendvič, banane, čaj). Pot so nadaljevali do Rafolč in vasi Duplje, kjer se Rokovnjaška pot obrne na vzhod, udeleženci pa so se spustili do kamnoloma v Kolovcu.
Zadnji del poti je potekal v smeri Trebelno, Zgornje Palovče – pod vznožje Tolste gore in naprej do ciljnega prostora, ki pri gostilni »Repnik« v Vrhpolju pri Kamniku.
Pot je bila dolga 35 km, razgibana, vendar ne pretirano težka, saj je potekala večino po gozdnih poteh in makadamskih cestah z malo asfalta.

Tekst in foto: Miran Jereb

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije