Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Japonka pri 73 letih dosegla vrh Everesta

21.05.2012


G-L (19.05.12): Tamae Watanabe je v drugo postala najstarejša ženska, ki se je povzpela na najvišjo goro sveta Mount Everest

ponedeljek, 21. maj 2012, ob 09:57, Boris Kumer, ogledov: 928

Dnevnik: Katmandu - 73-letna Japonka je danes postala najstarejša ženska, ki se je povzpela na najvišjo goro na svetu Mount Everest.

Z vzponom je podrla svoj lastni rekord, saj se je na Everest podala že pred desetimi leti, ko je bila stara 63 let, in takrat prvič postala najstarejša ženska, ki je kadar koli dosegla vrh te gore.

Skupina alpinistov z Watanabejevo je zadnjo bazo pred vrhom, ki se nahaja na višini 8300 metrov, zapustila v petek zvečer, nato pa so po celonočnem plezanju vrh dosegli danes zjutraj po lokalnem času. Watanabejeva se je na Everest prvič podala že leta 2002 v starosti 63. let in že takrat postala najstarejša ženska, ki je dosegla njegov vrh. Naslov rekorderke je obdržala do danes, ko je sama podrla svoj rekord. Najstarejši človek, ki se je kdajkoli povzpel na Mount Everest, je sicer Nepalec Min Bahadur Sherchan, ki je vrh najvišje gore na svetu dosegel leta 2008, star pa je bil 76 let. Tamae Watanabe se je na 8848 metrov visoki Mount Everest podala s severne strani. Spremljali so jo še štirje člani odprave, na pot pa so se podali v petek zvečer.

eXTReMe Tracker