Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Narcise pod Golico se prebujajo

Gorenjski glas - Urša Peternel: V vaseh pod Golico narcise počasi začenjajo cveteti, na Golici pa bodo v najlepšem razcvetu v drugi polovici maja.

Jesenice - Prve narcise so se v krajih pod Golico začele počasi prebujati, v najlepšem razcvetu bodo v prvi polovici maja, na Golici pa v drugi polovici maja, je povedal Klemen Klinar, predsednik Turističnega društva Golica. Maj je v jeseniški občini že tradicionalno mesec narcis, Občina Jesenice bo letos tretje leto zapored pripravila marketinško akcijo s sloganom Mesec narcis 2012, s katero želijo povečati prepoznavnost Jesenic ne le kot nekdanjega železarskega mesta, temveč tudi kot mesta naravnih lepot. V akcijo želijo vključiti čim več javnih zavodov, vrtcev, šol, podjetij pa tudi posameznikov z željo, da bi okrasili izložbe z narcisami, izdelovali različne izdelke v podobi narcis, določena mesta porisali z grafiti na temo narcis … Skratka, želijo si, da bi Jesenice »živele« z narcisami ves mesec.

Občina Jesenice je že pred leti dala natisniti nalepke v obliki narcis, ki krasijo predvsem avtomobile Jeseničank in Jeseničanov, mogoče pa jih je dobiti v TIC-u Jesenice.

V maju bo na Jesenicah in v okolici potekala tudi cela vrsta najrazličnejših prireditev, od športnih do kulturnih in zabavnih. Turistično društvo Golica med drugim pripravlja tradicionalno prireditev Praznik narcis, ki bo 12. maja v Planini pod Golico, na kateri bodo izbirali tudi miss narcis. V Štefelinovi hiši bo vse vikende v maju in na začetku junija urejena turistično-informacijska točka, kjer bo na ogled tudi fotografska razstava Franceta Urbanije. Koča na Golici pa bo odprta od 27. aprila naprej.

Urša Peternel
foto: arhiv GG

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije