Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Festival miru in Šarhov pohod

Večer, Maribor: Veteranske organizacije z območja Slovenske Bistrice bodo letos na Treh kraljih na Pohorju že petič organizirale Festival miru in Šarhov pohod po poteh Pohorskega bataljona.

Ta mirovniška akcija je v širši slovenski javnosti doživela ugoden sprejem, kar dokazuje dobra udeležba vsako leto. Letos bo prireditev v soboto, 28. aprila. Slavnostni govornik na prireditvi bo dr. Danilo Türk, predsednik Republike Slovenije. V kulturnem programu bodo sodelovali Orkester Slovenske policije in domača kulturna društva. Pohod se bo začel med 9. uro in 9.30 (Trije kralji-Črno jezero-Trije žeblji), osrednja prireditev v velikem šotoru se bo pričela ob 14. uri in nadaljevala z Radijsko delavnico znancev.

ZB NOB Maribor organizira avtobusni prevoz za vse, ki se želijo udeležiti pohoda (ta avtobus bo izpred Vinaga odpeljal ob 8. uri), in za tiste, ki bodo šli na osrednjo prireditev. Ob 12.30 bosta izpred Vinaga odpeljala še dva avtobusa. Prijave zbirajo krajevne borčevske organizacije, prijaviti se je mogoče tudi na sedežu ZB NOB Maribor na Partizanski cesti 5. (zr)
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27661

Informacije

Informacije