Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Učitelji na štrajk, mi pa v Toplo

AK Ravne - Gregor Vezonik: Ko smo v torek izvedeli, da je v sredo šole prost dan, nam je vsem takoj na pamet prišlo dejstvo, da je to odlična priložnost za še en celodnevni plezalni dan.

Kot že večkrat smo se podali preko konca sveta v Toplo. Tokratno ekipo smo sestavljali: Tina, Vid, Andraž, Zan in pa moja malenkost. Vesel sem, ko lahko poročam, da je sredin štrajk, vsaj kar se nas tiče, obrodil sadove. Zan in Vid sta si dvignila mejo preplezanega. Že pred približno enim mesecem sem pisal, da je Zan padel čisto pod vrhu svoje prve 7c (Polja smrti) in napovedoval, da mu naslednjič vrh ne uide. Prav sem imel, saj je v drugem poizkusu dneva vpel štant in s tem potrdil, da mu je 7c sprejemljiva težavnost in da se nam letos pridruži v 8a klubu. Vid, ki je v skali sicer še novinec, pa nas je presenetil s svojo prvo 6c+. Splezal je smer Nudl.

Sam v sredo zaradi ne pretirano visokih temperatur, nisem bil posebej motiviran, a sem vseeno po dolgem času ponovno poizkusil Ajkulo. Gre za smer, ki je velja za najtežjo koroško, saj je že pred odlomom ključnega oprimka nosila oceno 8c (po odlomu oprimka verjamem, da gre za 8c+, če ne 9a). Presenečen sem, da sem v sredo naredil enega izmed gibov, v katerem prej še nisem uspel. Tako me do uspeha v Ajkuli ločita le še dva giba.

Lep pozdrav
Gregor Vezonik

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije