Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Končno, iz pisanih oprimkov v skalne razpoke!

Plezalni klub 6b Ptuj: Polni radovednosti in pričakovanj smo se skupina začetnih tečajnikov odpravili proti Ravni gori na Hrvaškem. Parkiramo avte, razpakiramo opremo in pičimo proti plezališču.

Pot nas vodi skoz majhen gozdiček in na koncu, se pred nami razprostre čudovita kamnita stena. Pogled navzgor nas navda z navdušenjem in tudi malce strahospoštovanjem. Seveda pa smo tečajniki bili popolnoma motivirani, da končno začutimo tisto pravo steno. Priprave na prvo plezanje v naravi so se pričele tako, da so inštruktorji Stanč, Davorin in Jernej pripravili smeri in tako so nas čakale Šljopi - šljopi, Bonita, Mastna Juha, Šoce, Picek ter Kača.

Oblečemo pasove, napolnimo magnezijeve torbice … preverimo varovanja in GREMO PLEZAT!

Naši prvi podvig na skalo in spoznavanje z naravnim terenom nam pričara nasmešek na obraz , ter telo preplavi občutek radosti in vznemirjenja. Prsti uprti v skalo, iskanje stopic za noge, upiranje proti lastni gravitaciji nas je navdajala z vedno večjo samozavestjo in plezali smo višje in višje do sidrišč smeri, odkoder pa so odmevali vriski veselja, ko je kateri od med nas prišel na cilj. Pogled navzdol nas je napolnil z adrenalinom in želja po premagovanju sebe in skale nas je vodila naprej.

Tako smo uživali ob plezanju dokler nas ni pregnal dež in smo se vsi skupaj skrili v majhno votlino in seveda, kaj nam je druga preostalo kot napad na sendviče in konzerve. Hitro se je vreme obrnilo in tako smo lahko nadaljevali, sicer pa kar dobro da se je vliv dež, ker drugače bi pozabili jest Po okrepitvi smo nadaljevali, plezanje je bila prava uživancija, smeri so bile super, pri nekaterih smo se morali malo bolj motivirat, saj so imele kašne tehnične detajle, ki so pa vse skupaj naredili še bolj zanimivo. Dan se je obračal v pozno popoldne in počasi smo odhajali en za drugim.

Prvo srečanje z plezanjem v naravi je zagotovo pustilo velik vtis v nas vseh tečajnikih, občutek povezanosti z naravo, dobra družba in uživanje ob plezanju v pravi skali je v nam vzbudil žejo po več in tako se že nestrpno veselimo naslednjega plezalnega vikenda.

Eva

23.04.2012

Vse fotografije na povezavi ...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije