Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Najmlajša, a najdejavnejša

Primorske novice: Deset let planinske sekcije ni dolga doba v delovanju društva, posebej, če gre za Slovensko kulturno društvo Bazovica, ki letos obeležuje že 65 let delovanja. So pa planinci postali eden stebrov Bazovice.

REKA► Prireditev ob deseti obletnici planinske sekcije, ki je najmlajša v društvu je pokazala, da gre za izredno živahno in aktivno skupino, ki je daleč prerasla društvene meje, navezala tesne stike s sorodnimi društvi na Karnerju in segla čez meje Hrvaške – v Slovenijo in med Slovence v Italiji, pa tudi med naše rojake v bosanskem mestu Kakanj.
Planince Bazovice že sedem let vodi Darko Mohar, zaljubljen v naravo in družabno življenje. Kot enota PD Snežnik iz Ilirske Bistrice so tudi člani PZS. Na svečanosti pa sta predsednik Bazovice Milan Grlica in predstavnik hrvaške planinske zveze podpisala listino o sodelovanju, kar pomeni posredno vključitev v hrvaško planinsko zvezo, v katero so sicer lahko vključena le samostojna PD.
Širino Bazovice in planincev so pokazali številni gostje, med njimi predstavniki Obalnega PD, Slovenskega planinskega društva iz Trsta in planinske skupine SK Devin. Predsednica PD Snežnik Darinka Dekleva pa je v imenu PZS (ki je na svečanosti ni bilo) podelila priznanja ter bronaste in srebrne znake zveze. Slednjega sta prejela Mohar in Grlica.
13. maja pa se bodo na Sviščakih srečali reški, tržaški in bistriški planinci na vsakoletnem druženju, ki izmenično poteka v Sloveniji, Italiji in na Hrvaškem.


TŠ 

24.04.2012

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije