Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Za večji red pri taborjenju

Gorenjski glas - Mateja Rant: Na pobudo redarske službe so v Bohinju pripravili nov odlok o taborjenju na območju občine.

Bohinjska Bistrica - Tako redarji kot domačini so namreč opažali, da so nekateri taborni prostori pravzaprav postali kampi, torej ne služijo samo namenu, ki je predpisan z odlokom, to je vzgoji in izobraževanju. »Upamo, da bodo nova določila pomagala vzpostaviti red na področju taborjenja,« je zato dejala svetovalka za varstvo okolja in urejanje prostora Darinka Maraž.

Taborjenje v občini Bohinj se izvaja na štirih lokacijah, in sicer na območju nad Kredo, pod hotelom Bellevue, na območju gozdne šole pri Naklovi glavi in na Rudnem polju na Pokljuki. Pri tem se po besedah Darinke Maraž pojavljajo tako težave s parkiranjem, saj avtomobilov ne puščajo na urejenih parkirnih mestih, ampak v neposredni okolici tabora, kot problem z odlaganjem smeti, ki potem ležijo v gozdu, ob cesti in ob zabojnikih za smeti. Že doslej so imeli sicer taborjenje urejeno v posebnem odloku, je pojasnila Darinka Maraž, ki pa bi bil zaradi vseh sprememb preveč nepregleden, tako da so se raje odločili za pripravo novega. Med drugim so v odlok vključili karto, na kateri so taborna mesta posebej označili, pri čemer so na pobudo lastnika dveh zemljišč v Soteski vključili tudi novo lokacijo za taborjenje, in sicer Soteska - Mošenac, kjer so po besedah Darinke Maraž sicer že nekaj časa nelegalno postavljali tabore. Povsod drugod je taborjenje prepovedano, razen v izjemnih situacijah.

Mateja Rant

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27661

Informacije

Informacije