Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kamniški gorski reševalci potrebujejo vozilo

Dnevnik: Kamnik - Kamniški gorski reševalci, ki že od leta 1922 rešujejo ponesrečene v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp, ugotavljajo, da bi potrebovali vsaj še eno reševalno vozilo.
Gorenjski glas - Jasna Paladin: Kamniški gorski reševalci potrebujejo vozilo

"Za uspešnost našega dela je med drugim potreben hiter pristop do ponesrečenca in nato varen prevoz do zdravstvene ustanove, za kar poleg helikopterja še vedno v večini primerov potrebujemo zanesljivo terensko vozilo," je poudaril predsednik društva Franc Miš.
Tajnik društva Matjaž Šerkezi je dodal, da zato že zbirajo sredstva za dodatno intervencijsko vozilo nissan navara, ki ga bodo prevzeli ta mesec. Ker stane približno 25.000 evrov in so donacije edini možni vir financiranja, bodo morali večino zneska založiti, saj so zbrali šele četrtino sredstev.

Društvo šteje 56 članov, od katerih je 31 reševalcev z licenco, ki so v lanskih 26 posredovanjih opravili 719 ur reševalnega dela. Ker rešujejo na težko dostopnem terenu na celotnem območju sedmih občin, upajo, da jim bo pri nakupu priskočilo na pomoč čim več ljudi. Sredstva lahko nakažete na transakcijski račun 02312-003535-4472, sklic 2012, s pripisom: pomoč pri nakupu intervencijskega vozila. Davčna številka društva je SI64331008.


 

Gorenjski glas - Jasna Paladin: Kamnik - Kamniški gorski reševalci, ki že vse od ustanovitve pred devetdesetimi leti rešujejo ponesrečene v Kamniško-Savinjskih Alpah in kot javna služba v sistemu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami rešujejo na težko dostopnem terenu v občinah Domžale, Kamnik, Komenda, Lukovica, Mengeš, Moravče in Trzin, potrebujejo novo intervencijsko vozilo. Le-to je za hiter dostop do ponesrečenca in varen prevoz do zdravstvene ustanove ključnega pomena, a nemalokrat se zgodi, da z vozilom, ki ga že imajo, ne morejo optimalno opraviti vseh svojih nalog. Ker pa sredstva, ki jih dobijo iz proračuna in od Fundacije invalidskih in humanitarnih organizacij, porabijo za operativno delovanje, za pomoč pri nakupu vozila prosijo vse, ki podpirajo njihovo dejavnost in se zavedajo pomena njihovega človekoljubnega delovanja. Sredstva lahko nakažete na transakcijski račun Društva GRS Kamnik, št. 02312-003535-4472, pod sklic 2012 s pripisom: pomoč pri nakupu intervencijskega vozila.
 
Jasna Paladin

 

05.04.2012











 

 

 

 

 

 


 

12.04.2012

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije