Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Mednarodni festival gorniškega filma

Dnevnik: Ljubljana, Domžale - V Cankarjevem domu v Ljubljani se je sinoči začel 6. mednarodni festival gorniškega filma Domžale, ki ga organizira Društvo za gorsko kulturo iz Domžal.

Festival bodo s podelitvijo nagrad uradno sklenili 6. aprila, dan kasneje pa bodo zmagovalne filme zavrteli še v Kulturnem domu Franca Bernika v Domžalah v sklopu programa Mestni kino Domžale.

Na festivalu bodo v štirih tekmovalnih kategorijah (Alpinizem, Plezanje, Gore, šport in avantura, Gorska narava in kultura) zavrteli 44 filmov iz 15 držav in praktično z vseh celin. V kategoriji Retrospektiva si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi film iz leta 1937 Der Berg ruft, kako so reševali nekoč, pa si bodo lahko ogledali v slovenskem filmu Gorski reševalci v kraljestvu zlatoroga. Večina projekcij bo v Ljubljani, nekaj tudi v Domžalah.

Na predavanjih bodo svoja plezalska doživetja predstavili legendarni angleški alpinist Chris Bonington, eden najboljših športnih plezalcev na svetu Adam Ondra, najboljši slovenski alpinist leta 2011 Luka Krajnc in izjemni slovenski alpinist 60. in 70. let minulega stoletja Peter Ščetinin.

Festival bo prijazen tudi najmlajšim, saj si bodo na njem lahko predšolski otroci in mlajši šolarji ogledali paleto gorsko obarvanih risank in prisluhnili zanimivim gorskim pravljicam. Malo starejšim šolarjem je namenjen pogovor o novem mladinskem pustolovskem romanu Zlati zob alpinista in pisatelja Tadeja Goloba.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije