Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR - 02.04.12

Predviden razvoj vremena - Razmere v gorah

Ob 19.00 je v Seničnem, občina Tržič, strmoglavil padalec. Posredovali so reševalci NMP Tržič, ki so poškodovanega padalca oskrbeli nato pa ga je ekipa Helikopterske nujne pomoči z Brnika ob pomoči s helikopterjem LPE prepeljala v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V ponedeljek bo precej jasno, na Primorskem in delu Notranjske se bo čez dan pooblačilo. Zapihal bo jugozahodni veter.
V torek bo v severovzhodni Sloveniji še delno jasno. Drugod bo oblačno, predvsem v zahodni in v delu osrednje Slovenije bo občasno deževalo. Pihal bo
jugozahodni veter.
V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bo deževalo. V severovzhodni Sloveniji bo povečini suho. Pihal bo jugozahodni veter.
V četrtek bo oblačno s padavinami, ki bodo popoldne večinoma ponehale.

Razmere v gorah

Po podatkih Agencije RS za okolje je bilo v petek in soboto precej jasno in razmeroma toplo, v nedeljo pa se je precej ohladilo. Ledišče se je spustilo do nadmorske višine okoli 1400 metrov.
Manjše padavine niso spremenile stanja snežne odeje. Sneg je od nedeljo ostal zmrznjen. Lavinske razmere se skoraj niso spremenile. Snežna odeja je večinoma strnjena v globino, v senčnih legah pa je večinoma pokrita s skorjo, ki nosi človeško težo. Danes se bo sneg čez dan ojužil le na prisojnih pobočjih, od jutri dalje pa tudi na planotah. Strnjena snežna odeja sega v osojah večinoma do nadmorske višine okoli 1100 metrov, na prisojnih pobočjih pa je kopno tudi nad 2000 metri.
Na nadmorski višini 1500 metrov je strnjena snežna odeja le na planotah in v osojah, kjer je do okoli 20 cm snega. Nad 2000 metri je v Julijskih Alpah do okoli 80 cm snega. Nevarnost snežnih plazov je 1. stopnje. Snežna odeja je večinoma dobro preobražena in stabilna, nekoliko se labilizira čez dan predvsem na prisojnih pobočjih. Zjutraj in v senčnih legah tudi čez dan je nevarnost zdrsov.
V višinah bo v ponedeljek že začel dotekati toplejši zrak. Ledišče se bo dvignilo do nadmorske višine okoli 2000 metrov, v torek pa na okoli 2200 metrov. Danes bo sonce še odločilno vplivalo na snežno odejo, v torek pa zaradi povečane oblačnosti ne več. Nad okoli 2000 metri bo sneg ostajal večinoma pomrznjen.

Bilten URSZR: 02.04.2012


Meteo.si

ARSO: Snežne razmere plazovna nevarnost

Podatki z lavinskih postaj

Razmere na smučiščih - Snežni telefon


Prikaži vse dosedanje objave označenh z

         GRS = reševanja/akcije naše GRS

         razmere v gorskem svetu

         vreme = vse o vremenu, napovedi ...

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27642

Informacije

Informacije