Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Nova planinska koča na Ljubniku


Jutro, ponedeljska izdaja, 23. maj 1932

 

torek, 3. maj 1932, ob 05:28, Boris Štupar, ogledov: 1466

Slovenec (1932): Na binkoštno nedeljo otvori škofjeloška podružnica SPD nov planinski dom na Ljubniku, s katerega je izredno lep razgled po vsej Selški dolini, na kranjsko ravnino s Sorškim poljem, proti Ljubljani in Borovnici.

Škofja Loka, 2. maja 1932
Ljubnik je bil že od nekdaj priljubljena izletniška točka domačinom in pa gostom, ki so prihajali od vseh strani. Z otvoritvijo nove, udobno opremljene koče bo dan le pogoj, da bo Ljubnik še bolje obiskan in spoznan tudi od onih, ki jim je dosedaj neznan. Hoda je za dobro nedeljsko popoldne. Iz Škofje Loke dve uri in pol do vrha.
Koča jo večji del zgrajena na Guzeljevem svetu, ki so ga lastniki velikodušno prepustili planincem za postavitev koče. Notranjščina planinskega doma ima prostorno kuhinjo in še večjo jedilnico. V podstrešju so spalnice. Prijetna domačnost zaveje pri prvem koraku ob vstopu v novi planinski dom, ki bo gotovo v najkrajšem času poznan po slovenski domovini.
Blagoslovitev koče bo dopoldne okoli 11. po končani božji službi. Sedaj se vrše zadnja dela, da bo koča do otvoritve docela izdelana. Stroški za gradnjo so znašali 50.000 Din, a so obveznosti le majhne, ker so pokazali Škofjeločani vseh slojev svojo polno razumevanje za lepo namero planincev. Koča bo stalno oskrbovana in dobro založena.

Vsi prijatelji loških planin iskreno vabljeni
15. maja na Ljubnik!

Slovenec, 3. maj 1932
 

eXTReMe Tracker