Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Spust izpod Raduhe 2012

Večer, Gore: Gorska reševalna služba Koroške in Alpinistični klub Črna na Koroškem prirejata za alpiniste in gorske reševalce tradicionalni spust izpod Raduhe, ki bo v soboto, 31. marca, ob 14. uri na Grohotu pod Raduho.

Tekmovalcem bosta na voljo dve progi. Na progi 1, ki so jo poimenovali Srednji čas, bosta dva tekmovalca s smučmi startala pri planinski koči na Grohotu in opravila vzpon po označeni poti do mesta za spust po vrvi. Kot navaja Dušan Polajnar iz Gorske reševalne službe, se bosta tekmovalca na tej progi spustita tudi po vrvi čez skalni skok, si ponovno pritrdita smuči in nenavezana smučala navzdol po označeni progi do cilja pri planinski koči na Grohotu. Tekmovalca morata v cilj prismučati skupaj, limit proge pa bo določen pred startom.

Na progi 2, tradicionalni spust Najhitrejši čas, tekmuje naveza dveh tekmovalcev. Takoj po startu se tekmovalca spustita po vrvi čez skalni skok, si pritrdita smuči, navežeta na vrv in v navezi smučata po označeni progi do cilja. Organizator med obvezno opremo priporoča, da ima vsak tekmovalec turnosmučarsko opremo, pse, čelado, plezalni pas, pripomoček za spust po vrvi, nahrbtnik, osebno prvo pomoč, pomožno vrvico in dve vponki, saj se za vsak manjkajoči del opreme ekipi prišteje ena minuta. Prijave sprejemajo do petka, 30. marca, po elektronskem naslovu mirankaker@gmail.com ali telefonu 031 294 171 (Miran Kaker - Keks) oziroma na dan tekmovanja med 12.30 in 13.30 na Grohotu. Po tekmovanju pripravljajo prijetno druženje in alpinistično gavdo. (gt)
 

Vecer.si 29.03.2012

Vsak tekmovalec se bo preskusil tudi v turnosmučarski veščini. (Boris Strmšek)
Vsak tekmovalec se bo preskusil tudi v turnosmučarski
veščini. (Boris Strmšek)

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27662

Informacije

Informacije