Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Priplezala do drugega mesta na državnem prvenstvu

Podblegaške novice december 2011 PDF

petek, 30. december 2011, ob 05:28, Boris Štupar, ogledov: 1589

Podblegaške novice: Zaključna tekma za državno prvenstvo v težavnostnem plezanju, ki je bila v začetku decembra v Kranju, je ponovno postregla z dobrimi rezultati slovenskih plezalcev, med drugimi tudi Ajde Rojc z Dolenje Dobrave.

V kategoriji mladink je v skupnem seštevku petih tekem za državno prvenstvo osvojila drugo mesto. Na evropskem prvenstvu, ki je bilo prav tako v Kranju, pa je upala na uvrstitev v finale med prvih deset, a se ji je želja izmuznila in je končala na 11. mestu.
Letos je Ajda zadnjič plezala med mladinkami – prihodnjo sezono bo moči in spretnost merila med članicami. Izkušenj z državnih in mednarodnih tekem ima precej, vendar si vsaj do prvih tekem ne zastavlja ciljev. Najprej mora videti, kako ji bo uspelo usklajevati treninge v Škofji Loki pod trenersko roko Romana Krajnika in študijem biokemije na ljubljanski Fakulteti za kemijo. Ajda zelo rada pleza tudi v skali, kjer je letos na začetku sezone splezala smer Wcat s težavnostno stopnjo 7c+, konec poletja pa v Ospu tudi Active discharge (8a), kar je največ doslej. To ji je dalo veliko dodatnega zagona ter motivacije za treninge in za zaključni del tekmovalne sezone.

T. D.
 

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker