Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vršič za praznike

AO Jesenice - Matic Košir: Za praznike sem bil kar nekaj dni okoli Vršiča... v petek z Mrazičem drugi slap v Krnici, v nedeljo z Antetom (AO Kamnik) v Kranjski poči in danes z Nejcem Klemenčičem (AO Tržič) v Pokljuški ...

Drugi slap v Krnici je bil slabo narejen, zato sva zlezla samo prve tri cuge. Dovolj za prvi led letos. V nedeljo pa sva z Antetom (Tadej Krišelj) začela že bolj zares. V temi sva pristopila pod smer in vstopila po strmem snegu, ki je segel do sredine prvega raztežaja (letnega). Tam sva se navezala in v dveh raztežajih prišla do kamina. V dobrih razmerah bi se dalo brez problema do sem solirat! Snega je dovolj, a ni predelan. Kamin se je pa izkazal za težjega kot sva mislila, saj v njem ni bilo nič ledu, le zmrznjene alge in požlejena skala. Očitno se suha jesen pozna povsod. Na grebenu naju je pa še prezeblo, saj je pihal močan veter. Smer je verjetno v boljših razmerah precej lažja, o trenutni težavnosti pa dovolj pove to, da naju je šest raztežajev zaposlilo za celih sedem ur in pol.

Današnji vzpon pa je bil popolnoma drugačen. Prvi cug sva zlezla po Kamenkovem kaminu, ki je lepo zalit z ledom. Takoj ko je sonce posvetilo v steno se je začela kanonada. Izplezala sva po pokljuški, bilo je dovolj toplo, da sva plezala brez rokavic in z derezami na nogah, ker je po policah precej snega.

Matic Košir
 

27.12.2011

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27625

Informacije

Informacije