Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Avstrija - 26.12.11

VERTICAL ADVENTURES -Petra Brajnik: Po celi noči sanjanja o svežem snegu zgodnje vstajanje nikakor ni predstavljalo večjih težav. Hitro smo napolnili želodce, v avto nabasali opremo in se skozi Karavanke zapeljali v Avstrijo.

Tokrat sem svež sneg pričakovala s še večjim veseljem, saj sem prvič testirala novo desko Dupraz, ki so jo Francozi oblikovali nalašč za užitke izven urejenih prog. ...

Celotna objava na VERTICAL ADVENTURES >>>

V mislih na užitke z novo igračo sem na udobnih zadnjih sedežih še malo zatavala v spanec. Ko sem se prebudila smo že zavili iz avtoceste in okoli mene se so razprostirale čudovite visoke gore z eno samo pomanjkljivostjo – veter je iz njih upihnil praktično ves sneg, zato so se tam po večini bohotile trave in skalovje. Kljub dejstvu, da smo takšne razmere predvidevali in si zato izbrali primeren teren, sem v mislih že tuhtala, da bom pač preizkusila bolj tisto drugo funkcijo deske – poledenele in morda skorjaste predele.

Kmalu smo parkirali avtomobile, se malo pretegnili in zapodili v hrib. Po slabe pol ure hoje smo prispeli na planino, od koder se je razprostiral amfiteater, ki je ponujal neskončno možnosti za izbiro odličnih linij, sneg v tem predelu pa je bil seveda daleč od spihanega. Snežne razmere povsod seveda niso bile ravno čudovite. Precej visoke temperature v preteklih dneh so sneg dodobra predelale, na strmih travnatih področjih je podlaga »pregnila« do tal in popokala, tako, da si imel občutek, kot bi se gibal na ledeniku. Seveda takšne razmere predstavljajo precejšnjo nevarnost plazov, zato smo si temu primerno izbrali tudi našo linijo, ki preko dneva ni prejela ogromno sonca, njena podlaga pa ni bila travnata.

Na poti navzgor smo v daljavi opazili čudne tvorbe, ki jih nekako nismo znali definirati. V mislih smo imeli od raziskovalnih laboratorijev, do pristajalne steze za neznane leteče predmete. Radovednost nam ni dala miru, zato smo vprašali lokalnega turnega smučarja kaj za vraga to je. Povedal nam je, da ravno tam skozi poteka tunel Taueren, to pa je njegov prezračevalni sistem. Smeje smo ugotovili, da se v tem območju verjetno ne naužiješ ravno svežega gorskega zraka, zato smo bili zadovoljni, da smo si izbrali drugo pot.

Pred nami je hodila četica turnih smučarjev, ki so nam pripravili odlično sled za hojo, pobočje pa pustili praktično neokrnjeno, saj so pri spustu s cik-cak zavoji zvozili le ozek pas snega. ...
/.../Sneg je bil čudovit, nasmehi razpotegnjeni do ušes, deska se je obnesla odlično, s testom na ledeni podlagi pa bomo, kot zgleda, še malce počakali.

Petra Brajnik

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

1 komentarjev na članku "Avstrija - 26.12.11"

Franci Savenc,

Lokacija: južno od Obertauerna

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije