Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

15-letnik osvojil vrhove vseh kontinentov

Žurnal 24: Američan Jordan Romero je dosegel še vrh najvišje gore na Antarktiki in postal najmlajši Zemljan, ki je osvojil vrhove vseh sedmih kontinentov. ... Slovenske novice, Dnevnik, Siol, Delo, Večer

Komaj 15-letni Kalifornijčan Jordan Romero je skupaj s svojo ekipo - svojim očetom in mačeho - dosegel vrh gore Vinson, najvišjega vrha na Antarktiki. Danes naj bi dosegli bazni tabor.

Romero je pri komaj desetih letih osvojil goro Kilimandžaro, najvišji vrh Afrike. Najvišjo goro na svetu, Everest, je osvojil pri trinajstih letih.

Rekord - biti najmlajši planinec, ki je osvojil vrhove vseh sedmih kontitinentov - pa se je v zadnjem času pokazal za izmuzljivega. Maja ga je namreč postavil 16 letni Britanec George Atkinson. Lani je rekord postavil Američan Johnny Collinson, ki je vseh sedem vrhov osvojil pri sedemnajstih.

D.H.


Petnajstletnik osvojil najvišje vrhove sedmih celin

Slovenske novice: LOS ANGELES - Jordan Romero je dosegel vrh 4897 metrov visoke gore Mount Vinson ter tako zaokrožil svoj projekt sedem vrhov, v okviru katerega se je povzpel na najvišje vrhove vseh sedmih celin sveta. S tem je 15-letnik postal najmlajši človek na svetu, ki mu je uspel ta podvig.

Romero se je skupaj z očetom in mačeho proti vrhu najvišje gore Antarktike odpravil v sredo, danes pa je na spletnem družabnem omrežju facebook objavil novico, da je dosegel vrh. »Sedaj sledi spust in šele nato praznovanje,« je še zapisal Romero.

Pri desetih že osvojil Kilimandžaro
Mladi Kalifornijec je s tem prehitel Britanca Georgea Atkinsona, ki je maja letos sedem vrhov osvojil star 16 let. Romero je sicer že pri 10 letih splezal na najvišji afriški vrh Kilimandžaro, pri 13 letih pa je že stopil na najvišjo goro na svetu, Mount Everest.

Mi. S.


 Rekord: Ameriški petnajstletnik kot najmlajši osvojil najvišje vrhove vseh kontinentov

Dnevnik: Ameriški najstnik je postal najmlajša oseba, ki je splezala vrhove najvišjih gora na vseh sedmih kontinentih.
Petnajstletni Jordan Romero je včeraj osvojil vrh Mount Vinsona, najvišje gore na Antarktiki. S tem je izpolnil cilj, ki si ga je zadal pred šestimi leti. Člani njegove ekipe, v kateri sta tudi Romerov oče in mačeha, upajo da bodo še danes dosegli bazni tabor.

Jordan je tako včeraj podrl rekord, ki je pred tem pripadal britanskemu plezalcu Georgu Atkinsonu. Ta je najvišje vrhove kontinentov osvojil maja, ko mu je bilo 16 let.

Ko mu je bilo deset let, je Jordan priplezal na afriški Kilimandžaro, pri trinajstih pa se je povzpel na vrh najvišje gore na svetu, Mount Everest. Med ostale vrhove, ki jih je osvojil Jordan, sodijo tudi ruski Mt. Elbrus (julij 2007), argentinska Aconcagua (december 2007), ameriški Mt. McKinley (junij 2008) in indonezijska gora Carstensz Pyramid (september 2009). Aprila 2007 je Romero osvojil tudi najvišjo goro Avstralije, Kosciuszko.


15-letnik osvojil najvišje vrhove vseh celin

Siol.net: Los Angeles - Jordan Romero je dosegel vrh 4897 metrov visoke gore Mount Vinson ter tako zaokrožil svoj projekt "sedem vrhov", v okviru katerega se je povzpel na najvišje vrhove vseh sedmih celin sveta.
15-letnik je s tem postal najmlajši človek na svetu, ki mu je uspel ta podvig. Romero se je skupaj z očetom in mačeho proti vrhu najvišje gore Antarktike odpravil v sredo, danes pa je na spletnem družabnem omrežju Facebook objavil novico, da je dosegel vrh. "Sedaj sledi spust in šele nato praznovanje," je še zapisal Romero.

Mladi Kalifornijec je s tem prehitel Britanca Georgea Atkinsona, ki je maja letos sedem vrhov osvojil star 16 let. Romero je sicer že pri 10 letih splezal na najvišji afriški vrh Kilimandžaro, pri 13 letih pa je že stopil na najvišjo goro na svetu, Mount Everest.


Nov rekord: 15-letnik osvojil najvišje vrhove vseh celin

Delo.si: Mladi Kalifornijec Jordan Romero je prehitel Britanca Georgea Atkinsona, ki je maja letos sedem vrhov osvojil star 16 let.
Los Angeles - Jordan Romero je danes dosegel vrh 4897 metrov visoke gore Mount Vinson. S tem je zaključil s svojim projektom Sedem vrhov, v okviru katerega se je povzpel na najvišje vrhove vseh sedmih celin sveta. 15-letnik je postal najmlajši človek na svetu, ki mu je uspel ta podvig, po ameriški tiskovni agenciji povzema STA.
Romero se je skupaj z očetom in mačeho proti vrhu najvišje gore Antarktike odpravil v sredo, danes pa je na spletnem družabnem omrežju Facebook objavil novico, da je dosegel vrh. »Sedaj sledi spust in šele nato praznovanje,« je zapisal Romero.
Mladi Kalifornijec je prehitel Britanca Georgea Atkinsona, ki je maja letos sedem vrhov osvojil star 16 let. Romero je že pri 10 letih splezal na najvišji afriški vrh Kilimandžaro, pri 13 letih pa je že stopil na najvišjo goro na svetu, Mount Everest.

Ni. Č.


Najstnik osvojil najvišje vrhove vseh celin

Večer: Jordan Romero je danes dosegel vrh 4897 metrov visoke gore Mount Vinson ter tako zaokrožil svoj projekt "sedem vrhov", v okviru katerega se je povzpel na najvišje vrhove vseh sedmih celin sveta.

Jordan Romero je danes dosegel vrh 4897 metrov visoke gore Mount Vinson ter tako zaokrožil svoj projekt "sedem vrhov", v okviru katerega se je povzpel na najvišje vrhove vseh sedmih celin sveta. 15-letnik je s tem postal najmlajši človek na svetu, ki mu je uspel ta podvig.

Romero se je skupaj z očetom in mačeho proti vrhu najvišje gore Antarktike odpravil v sredo, danes pa je na spletnem družabnem omrežju Facebook objavil novico, da je dosegel vrh. "Sedaj sledi spust in šele nato praznovanje," je še zapisal Romero.

Mladi Kalifornijec je s tem prehitel Britanca Georgea Atkinsona, ki je maja letos sedem vrhov osvojil star 16 let. Romero je sicer že pri 10 letih splezal na najvišji afriški vrh Kilimandžaro, pri 13 letih pa je že stopil na najvišjo goro na svetu, Mount Everest.

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije