Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 29.12.2011

ŠZL - Žiga Černe: Še zadnji letošnji in tradicionalni novoletni pohodi ...

Pohod prijateljstva po Lendavskih goricah
Decembra ni konca tednov brez vsaj enega nočnega pohoda, proti koncu leta pa se tako lahko razgibavate skoraj vsak dan. V sredo vas na tak sprehod vabijo po valoviti pokrajini med Kobiljanskim potokom, Krko in Ledavo. Z zbiranjem bodo začeli ob 16. uri pri lendavski piceriji Popaj, čaka pa vas tri ure hoje na petnajst kilometrov dolgi krožni poti. Za pet evrov ne boste ne lačni in ne žejni, pa še naplesali se boste. S seboj imejte baterijska svetilko. Informacije: 040 205 778, www.pdlendava.si.

Vitovski nočni pohod
V petek bodo podoben pohod pripravili v kraju Vitovlje, kjer je največja znamenitost romarska cerkev sv. Marije. Domačini in obiskovalci se boste do 18. ure zbrali na prireditvenem prostoru, od tam pa boste do cerkve, ki je postavljena na osamelcu na nadmorski višini 604 metrov, prisopihali že v manj kot uri. Prijavnine ne bo, bakle imejte s seboj ali pa jih boste kupili na startu. Informacije: 031 365 321, www.vitovlje.com.

Novoletni pohod na Pogorelec
Zadnji letošnji večer bodo nekateri preživeli (ali prespali) nekje na toplem, številni pa bodo mraz in čas premagovali na nočnih pohodih. A jih bomo tokrat preskočili in vas povabili na rekreacijo že na novega leta dan. Prvi izmed vsaj petnajstih prvojanuarskih pohodov bo dnevni pohod po obronkih Kočevskega roga, z lahkim vzponom na razgledni vrh Sedlate gorice. Odhod bo ob 9. uri izpred Gozdnega gospodarstva v Podturnu, hoje pa bo za približno uro in pol. Na vrhu sledi malica iz nahrbtnika ob ognju. Informacije: 031 379 628, www.kpl-kanja.si.

Pohod po poteh grajskih pravljic
V nedeljo bo večerni pohod tudi po okolici Frankolovega pri Vojniku. Zbor bo ob 17.45 pred cerkvijo na Frankolovem, kjer bo kratek kulturni program s prebiranjem ene od grajskih pravljic, kmalu pa se boste odpravili proti ruševinam gradu Lindek, na vrh kopastega hriba na pobočju Stenice nad Belim potokom. Na triurni poti se boste ustavili na okrepčilih dveh kmetijah, ob vrnitvi pa vas bodo pogostili z golažem. Prijavnine ne bo, za golaž pa boste odšteli le po en evro. Informacije: 031 384 399, 031 862 303.

Nočni pohod na Travno goro
Morda pa boste leto raje začeli s pohodom po Sodraški dolini?! Na pot se boste 1. januarja odpravili s trga v Sodražici ob 17. uri, pot pa vas bo peljala do Doma na Travni Gori, povratek v Sodražico pa je predviden ob 21. uri. Prijavnine ne bo. Informacije: 01 836 63 32, www.sodrazica.si.

Pohod po sejemski poti
2. januarja pa se odpeljite do Škocjana na Dolenjskem in se tam sprehodite po poti, ki vam bo razkrila življenje in delovanje naših prednikov. Na pot, ki povezuje sosednji občini, predvsem pa je bogata z naravnimi znamenitostmi, se boste iz Gorenjih Dol, s kmetije Mehak, odpravili ob 9. uri, cilj pa bo v kraju Preska. Čaka vas približno tri ure zmerne hoje ali 11,5 kilometrov, pot pa je primerna tako za starejše, kot za otroke. Vračali se boste v popoldanskih urah, vmes pa bo čas za okrepčila, počitek in klepet. Prispevek bo pet evrov, za otroke pa ga ne bo. Informacije: 051 339 593, www.dpz-skocjan.si.

Novoletni pohod na Kum
Najbolj znan in množičen med novoletnimi pohodi, je vzpon na najvišji vrh Zasavskega hribovja. Na drugi januar bo ura odhoda iz doline je prepuščena vam, uradna startna mesta na mostu čez Savo v Trbovljah in v Hrastniku ter na Videncah pa bodo odprta od pol sedme zjutraj. Pričakujte pravo planinsko in povrhu še zimsko turo, kar pomeni da potrebujete tudi nekaj kondicije in nekaj primerne opreme. Informacije: 051 377 502, pd-kum.si.

Športni koledar: planinstvo


G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije