Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Srečanje Alpe – Adria

GRZS - Jani Bele: V petek, 25. novembra, je bilo v hotelu Carnia pri Tolmezzu (Italija) tradicionalno srečanje gorskih reševalcev Koroške, Furlanije – Julijske krajine in Slovenije.

Po pozdravnih nagovorih predsednikov vseh treh organizacij je bila osrednja tema posvečena delu reševalnih psov v okviru gorske reševalne službe. Predstavljeni so bili različni načini vzgoje psov predvsem za iskalne akcije v kopnem svetu.

Predstavljeno je bilo delovanje skupnega informacijskega centra italijanske, avstrijske in slovenske policije v Megvarje vrata. Glavni namen centra je predvsem preprečevanje kriminalnih dejanj, koristno vlogo pa ima tudi v primeru gorskih nesreč.
Predstavnik avstrijske visoke tehniške šole iz Beljaka je prikazal izsledke sodelavcev šole, ki bodo pomagali gorskim reševalcem pri uporabi GPS naprav v iskalnih akcijah na mejnem območju med Slovenijo, Italijo in Avstrijo.
Jani Bele je prikazal nevarnosti uporabe neprimerne opreme pri zimskih vzponih. Ljudje velikokrat kupijo določen del opreme, ki pa ni uporaben pri težjih vzponih.

Jani Bele, Komisija za informiranje in analize
Foto: Dušan Polajnar

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije