Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Škofic pred Ločanoma

Gorenjski glas - Maja Bertoncelj: V Škofji Loki je v soboto potekala predzadnja tekma letošnjega državnega prvenstva v težavnostnem plezanju. 

Zaznamovali so jo tudi plezalci domačega PK Škofja Loka, zmagi v članski konkurenci pa sta vseeno odšli drugam. Pri članih je bil najboljši 17-letni Domen Škofic iz ŠPO Radovljica, pri članicah pa Mina Markovič iz PK 6b Ptuj.

»Letos nisem nastopil na dveh tekmah državnega prvenstva, tako da na naslov prvaka ne računam. Tudi zato motivacija ni tako močna kot je na tekmah svetovnega pokala, ki so mi poleg evropskega mladinskega pokala glavni cilj,« je povedal Domen Škofic. Plezalec iz Vrbenj pri Radovljici, letošnji mladinski svetovni prvak, je sedaj usmerjen predvsem v tekmo svetovnega pokala v Kranju. »Na zadnjem prizorišču svetovnega pokala sem bil deveti, v Kranju bo cilj prvič priti v finale. Če mi ne bo uspelo, pa nič zato. Sem mlad in priložnosti bo še veliko,« se zaveda. Drugo in tretje mesto sta v Škofji Loki osvojila Jure Raztresen in Urban Primožič (oba PK Škofja Loka). V ospredju torej mladi val slovenskih plezalcev.
 
Pri članicah je bila suverena Mina Markovič. »Tudi ona je nekoliko komplicirala, a je toliko močna, da je odkomplicirala in prišla zelo visoko,« je njen nastop videla drugo uvrščena domačinka Maja Vidmar (PK Škofja Loka), medtem ko je bila tretja mlada Jera Lenardič (AO Kranj). Vidmarjeva je nekaj besed namenila še svojemu nastopu: »S plezanjem nisem povsem zadovoljna. Nisem šla tako, kot znam, a sem se borila. Vem, da bi lahko prišla višje. Napake so se nabirale in ni več šlo.« Tudi pred njo je ena izmed pomembnejših tekem v letu, svetovni pokal na domačih tleh. Kranj ga bo gostil 19. in 20. novembra.
 
Maja Bertoncelj

 08.11.2011

Friko - Jernej Peterlin/G-L, 08.11.2011:
Zmaga Mine in Domna

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije