Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Letos obnovili 21 planinskih koč

Gorenjski glas - Jasna Paladin: Ministrstvo za gospodarstvo je v okviru razpisa Obnova in posodobitev planinskih postojank namenilo 1,3 milijona evrov. Med obnovljenimi kočami je tudi trinajst gorenjskih.

Na Planinski zvezi Slovenije so predstavili rezultate razpisa ministrstva za gospodarstvo za obnovo planinskih koč, ki je bil objavljen v lanskem letu, v minulih dneh pa je bila večina investicij tudi zaključena.

»Na razpis se je javilo 27 društev, uspešne pa so bile prijave 22. Od tega je 21 investicij že zaključenih, le eno društvo je od svoje prenove odstopilo. Cilj vseh je bilo planinske postojanke narediti okolju in planincem bolj prijazne,« je povedal podpredsednik PZS Tone Tomše.

Med uspešno zaključenimi investicijami je večina na Gorenjskem. PD Ljubljana-Matica je tako s sredstvi ministrstva posodobilo Planinsko kočo pri Triglavskih jezerih, PD Srednja vas v Bohinju je namestilo čistilni napravi za odpadne vode na kočah pod Bogatinom in pod Uskovnico, PD Škofja Loka je obnovilo svoj dom na Lubniku, kjer so namestili tudi čistilno napravo, PD Tržič je obnovilo kuhinjo in gostinski del v koči na Zelenici, PD Radovljica je prenovilo in posodobilo Valvazorjev dom pod Stolom, PD Gorje je izvedlo investicijska vzdrževalna dela v koči na Doliču in v domu Planika pod Triglavom, PD Kamnik je obnovilo in posodobilo Kočo na Kamniškem sedlu, PD za Selško dolino je sredstva namenilo obnovitvenim delom Krekove koče na Ratitovcu, PD Dovje-Mojstrana je posodobilo Aljažev dom v Vratih, PD Domžale pa Domžalski dom na Mali planini. Med prejemniki sredstev z javnega razpisa pa je tudi zasebnik Marko Markič, ki je obnovil nastanitveni in gostinski del v Koči pod Storžičem, kjer so s sanacijo greznice in kanalizacije uredili tudi odvodnjavanje meteornih voda.

Jasna Paladin

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije