Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Snežne razmere - 21.10.11

ARSO: V četrtek je ob prehodu hladne fronte v gorah snežilo, meja sneženja se je marsikje spustila do nižin. Splošna nevarnost plazov je 1. stopnje.

V gorah je zapadlo od 30 do 70 cm snega, odvisno od nadmorske višine. Več padavin je bilo na zahodu. Snežilo je na kopno podlago. Sprva je bil sneg moker, nato suh. S podlago se je dobro sprijel. Severovzhodni veter je delal zamete.

V Julijskih Alpah je na 2500 m do okoli 70 cm snega, na 1500 m pa do 50 cm. Drugod je na 1500 m okoli 40 cm snega. Snežna odeja s ega nizko, ponekod tudi do nižin, a je snega nižje precej manj. Snežna odeja je mehka in rahla. Ledišče je bilo danes zjutraj na nadmorski višini okoli 1000 m. Nevarnost snežnih plazov je majhna, 1. stopnje. Nekoliko več možnosti, da ob obremenitvi snežne odeje sprožite snežni plaz je le na mestih z napihanim snegom na južnih in zahodnih straneh grebenov.
Do ponedeljka bo v gorah suho in hladno vreme. ledišče bo na nadmorski višini okoli 1200 m, v nedeljo pa se bo dvignilo na okoli 1700 m. Pihal bo šibak do zmeren vzhodni veter, ki bo sprva še prenašal sneg v zamete. Snežna odeja se bo sesedala in počasi utrjevala. Ker ne bo prav dosti sončnega vremena, bo sonce le malo vplivalo na preobražanje snežnih kristalov.

21.10.2011

► Slika s Kredarice

G-L: poobjave z ARSO

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije