Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Snežne razmere - 26.10.11

ARSO: Včeraj in danes so v gorah spet padavine, le vzhodni del Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp ter na Pohorju je večinoma suho. Splošna nevarnost plazov je zmerna, tj. 2. stopnje.

Drugod se je meja sneženja dvignila do nadmorske višine okoli 2500 m. Sneg se je nižje razmočil in talil. Višje je sprva snežilo, a je sneg prehajal v dež. Novega snega je zapadlo ne nekaj centimetrov, večinoma je pod 2500 m deževalo. Tako je nekaj novega snega le po najvišjih vrhovih. V vzhodnem delu naših gora se je sneg sesedal in talil, a počasneje kot v območjih z dežjem.
V Julijskih Alpah je na 2500 m do okoli 70 cm snega, na 1500 m pa okoli 10 cm. Tudi drugod je na 1500 m okoli 10 cm snega. Nižje je sneg skopnel. Snežna odeja je mehka, sneg je moker. Nevarnost snežnih plazov se je povečala zaradi dežja, ki je razmočil sneg in premočil snežno odejo do tal. Predvsem na strmejših, travnatih pobočjih se zato lahko plazi razmočen sneg, možni so talni plazovi. Nad 2500 m se bo povečala možnost plazenja predvsem v Julijcih zaradi novega snega.
Jutri bodo padavine ponehale in za konec tedna bo vreme suho. Sneg bo ostal južen in na strmih pobočjih se bodo še lahko prožili posamezni plazovi mokrega snega. .
Novo poročilo bo izdano po potrebi.

26.10.2011

► Slika s Kredarice

G-L: poobjave z ARSO

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27658

Informacije

Informacije