Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Posvet glede avtorskih pravic na prireditvah

PZS: Veliko društev v sklopu svojega delovanja pripravlja tudi javne prireditve, na katerih predvajajo glasbo. V skladu z Zakonom o avtorskih in sorodnih pravicah so dolžni predhodno pridobiti pravice  ...

Vabimo vas na posvet AVTORSKE PRAVICE NA PRIREDITVAH DRUŠTEV IN OBVEZNOSTI DO SAZAS ki bo v ponedeljek, 7. novembra 2011, ob 14.30 uri v dvorani Državnega sveta Republike Slovenije v stavbi parlamenta, Ljubljana, Šubiceva 4.
Veliko društev v sklopu svojega delovanja pripravlja tudi javne prireditve, na katerih predvajajo glasbo. V skladu z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (158. in 159. člen) so prireditelji kulturno-umetniških in zabavnih prireditev ter drugi uporabniki avtorskih del, v primerih, ko je to potrebno po tem zakonu, dolžni predhodno pridobiti pravice za javno priobčitev avtorskih del, v 15 dneh po priobčitvi pa poslati sporede vseh uporabljenih del pristojni kolektivni organizaciji, ki je Združenje SAZAS.

Na posvetu vam bomo predstavili pogoje uporabe glasbenih avtorskih del, ter Skupni sporazum o uporabi glasbenih avtorskih del iz repertoarja Združenja SAZAS v obliki javnega izvajanja glasbe na turističnih prireditvah, ki so ga podpisali Združenje SAZAS, Slovenska turistična organizacija in Turisticna zveza Slovenije.

Posvet bo vodil Mirko Vaupotič, glavni tajnik ZDOS in vodja projekta »ZDOS - za boljše pogoje delovanja društvenega sektorja«, kot gostje pa bodo na posvetu sodelovali:
• Janez Hvale, Združenje SAZAS,
• Matjaž Vlašič, Združenje SAZAS,
• Peter Mišja, predsednik Turistične zveze Slovenije,
• Manica Kramberger, predsednica Turističnega društva Viničar iz Zg. Polskave.

Vabilo posredujte tudi vašim članom, sosednjim društvom ...

Prosimo vas tudi, da svojo udeležbo na brezplačnem posvetu potrdite na elektronski naslov
anja.sorsak@zdos.si, najpozneje do petka, 4. novembra 2011.

Vabljeni,

Združenje društvenih organizacij Slovenije

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27537

Informacije

Informacije