Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Usposabljanje vodnikov za turnokolesarskega vodnika

četrtek, 27. oktober 2011, ob 10:39, Bruno Fras, ogledov: 956

Večer, Gore - Gabrijel Toplak: Komisija za turno kolesarstvo (KTK) pri Planinski zvezi Slovenije (PZS) je pred dnevi v sodelovanju z agencijo Kreatur pripravila usposabljanje za vodnike, imetnike angleške licence Trail leader award (TLA), …

… za pridobitev licence za turnokolesarskega vodnika (TKV) za vodenje kolesarskih izletov. Usposabljanja se je udeležilo 16 tečajnikov.

Vodja tečaja Peter Šilak iz KTK PZS je povedal, da so v okviru programa imeli pet ur teoretičnih predavanj o organiziranosti turnih kolesarjev, zakonskih osnovah, prehrani pri kolesarjenju, ohranjanju in varstvu narave, planinskih in kolesarskih poteh ter orientaciji, praktični del pa je zajemal uro in pol dolgo kolesarsko turo, v okviru katere so vadili orientacijo, vodenje in varnost skupine ter tehniko vožnje kolesa. "Vsi tečajniki so uspešno opravili pisni izpit in izvedli izpitno turo, po oddani seminarski nalogi pa bodo pridobili strokovni naziv turnokolesarski vodnik pripravnik z vsemi pravicami in obveznostmi, ki izhajajo iz programa Turnokolesarski vodnik," je dodal Šilak.

Gabrijel Toplak
 

Oznake: KOL, USP
eXTReMe Tracker