Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Bilten URSZR – 23.10.11

Bilten URSZR: 23.10.2011


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

nedelja, 23. oktober 2011, ob 09:47, Dušan Škodič, ogledov: 1086

Poškodba v Ospu - Predviden razvoj vremena

Ob 11.52 se je na plezalni steni v Ospu, občina Koper, poškodoval plezalec. Dežurna ekipa gorske reševalne službe je poškodovancu nudila zdravniško pomoč, reševalci pa so ga prepeljali v izolsko bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo in ponedeljek bo na Primorskem zmerno oblačno in povečini suho. Pihala bo šibka burja. Drugod bo oblačno, občasno bo ponekod rahlo deževalo.
V ponedeljek popoldne se bo ponekod prehodno delno zjasnilo.
V torek in sredo bo oblačno, občasno bo deževalo. Več dežja bo v zahodni Sloveniji. Ponekodbo zapihal južni veter.

Opozorila

Po podatkih Urada za meteorologijo Agencije RS za okolje je splošna nevarnost plazov majhna, tj. 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici. Nekoliko več možnosti, da ob obremenitvi snežne odeje sprožite snežni plaz je le na mestih z napihanim snegom na južnih in zahodnih straneh grebenov.
V Julijskih Alpah je na 2500 m do okoli 70 cm snega, na 1500 m pa do 50 cm. Drugod je na 1500 m okoli 40 cm snega. Snežna odeja sega nizko, ponekod tudi do nižin, a je snega nižje precej manj. Snežna odeja je mehka in rahla. Ledišče je bilo v petek zjutraj na nadmorski višini okoli 1000 m.
Do ponedeljka bo v gorah suho in hladno vreme. ledišče bo na nadmorski višini
okoli 1200 m, v nedeljo pa se bo dvignilo na okoli 1700 m. Pihal bo šibak do zmeren vzhodni veter, ki bo sprva še prenašal sneg v zamete. Snežna odeja se bo sesedala in počasi utrjevala. Ker ne bo prav dosti sončnega vremena, bo sonce le malo vplivalo na preobražanje snežnih kristalov.

eXTReMe Tracker