Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 20.10.11

ŠZL - Žiga Černe: Sami zanimivi pohodi ...

Martinov pohod po Vidovskih hribih
Ta konec tedna bo bolj ali manj v znamenju teka, saj bodo v soboto po našem glavnem mestu tekli mladi, v nedeljo pa še odrasli rekreativci. A kljub več kot dvajsettisočglavi množici na Ljubljanskem maratonu, udeležencev na ostalih rekreativnih prireditvah zagotovo ne bo (z)manjkalo. V soboto se tako ljubitelji pohodništva lahko odpravite v kraj Sveti Vid, ki se skriva med kanjonom Iške, Bloško planoto in območjem Cerkniškega jezera. Osemkilometrski lahek sprehod boste začeli ob 10. uri, obiskali pa boste začetek slikovite soteske Zale in se na pred vrnitvijo nazaj ustavili na Čohovem. Vmes vam bodo ponudili tudi jabolčni sok, jabolčno in bezgovo vino ter domačo hrano, na cilju pa še mineštro. Prijavnina bo deset evrov (za otroke je ne bo), zanjo pa dobite tudi mošnjiček in kozarec. Informacije: 041 689 755, drustvovidovskihribi.bahne.si.

Maistrov pohod v Zavrh
Lep del severne Slovenije, ki ga je Rudolf Maister s soborci, leta 1919 iztrgal nazaj iz nemških rok, si boste lahko ogledali na sobotnem pohodu od Maribora skoraj do Lenarta. Zbor zanj bo na dvorišču nekdanje Meljske vojašnice v Mariboru, nato pa o devetih krenili na nekaj več kot dvajset kilometrov dolgo pot po Slovenskih goricah. Spotoma vas bo pričakala kakšna pokušina glavnega slovenjegoriškega pridelka, po petih urah hoje pa na koncu še enolončnica. Organizator bo poskrbel za avtobusni prevoz nazaj. Udeležba bo brezplačna. Informacije: 051 320 137, maistrovpohod.wordpress.com.

Pohod po poteh Brežiške čete
Tudi v Posavju bo v soboto živahno, saj si ob že 35. pohodu, organizatorji obetajo rekorden obisk. Začetek bo v Sromljah s kulturnim programom, start pa bo ob pol enajstih: daljša pot vas bo vodila na Lastine, na vrh Drenovca, k Preskarjevemu mlinu, do Silovca in nazaj v Sromlje, kar bo za tri ure in pol hoje; na krajši progi se boste proti cilju obrnili že na Drenovcu in zanjo potrebovali največ dve uri in pol. Vsak bo dobil pohodno izkaznico, domačini pa bodo poskrbeli za prijetno vzdušje in domače jedi in pijačo ter golaž. Informacije: 051 323 335, www.pdbrezice.si.

Pohod okrog Žirov
Konec Poljanske doline na Gorenjskem boste raziskovali v nedeljo. Za vas se bodo takrat trudili Žirovci, ki pripravljajo trideseti pohod po vrsti. Začetek za krajšo pot bo ob 8. uri izpred žirovskega zadružnega doma, vodili pa vas bodo pet do šest ur daleč naokoli, v smeri Vrsnika, Raven, Izgorja, Martinj vrha in Goropek, nazaj v Žiri. Start daljšega pohoda bo že ob 3. uri zjutraj, v 35 kilometrih pa boste skušali prehoditi celotno Žirovsko kotlino. Tudi ljubitelji kolesarjenja se lahko pridružijo pohodnikom, a bo zanje start ob 11. uri. Ob poti bo okrepčevalnica, na cilju pa golaž za vse. Informacije: 051 306 076, www.pdziri.si.

Pohod na Tromejnik
V nedeljo bo še priložnost, da se odpravite na daljši pohod po severovzhodu Slovenije in obiščite tromejni kamen med Avstrijo, Madžarsko in Slovenijo. Ta se že od leta 1924 nahaja na vrhu manjše vzpetine, ki se dviga blizu naselja Trdkova v Krajinskem parku Goričko. Dobili se boste v Stanjevcih, ki so od cilja oddaljeni za približno tri ure hoje. Start bo ob osmih izpred kulturnega doma, tja in nazaj pa boste morali prehoditi 27 kilometrov. Informacije: 041 807 599, pd.stanjevci@gmail.com.
 

Športni koledar: planinstvo


G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27661

Informacije

Informacije