Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Skupna vaja GRS

GRZS - Slavko Rožič: Po uspešni vaji v Beli peči nad Lomom ( junij 2011) je bila v soboto , 1. 10. 2011 na Stolcu ( Mostar ) ponovno skupna vaja treh postaj: Mostar, Tržič in GRS iz Beograda.

Namen vaje je bil prenos izkušenj in znanja tehnike stenskega reševanja. Fantje iz Mostarja so teoretično dobro podkovani, težave pa imajo z opremo in financiranjem. Na tem mestu se moram posebej zahvaliti Aljažu Anderletu, ki je pri Mammutu in Petzlu priskrbel kar nekaj tehnične opreme za reševalce v Mostarju. Dogodek je bil predstavljen tudi v lokalnih medijih z daljšim intervjujem načelnika GRS Mostar. V sklopu medsebojnih srečanj je planirana še zimska vaja, ki naj bi jo organizirali Srbi.

Slavko Rožič, GRS Tržič


GRS Mostar - Nadaljevanje sodelovanja Gorsko reševalnih služb

Po že uveljavljeni praksi izmenjave izkušenj in novih reševalnih tehnik, je bila dogovorjena skupna vaja GRZS in GSS postaje Mostar. Vaja je že tretja po vrsti, tokrat pa so se k sodelovanju priključili še člani GSS iz Srbije, kar pomeni, da je vaja dobila mednaroden pomen.
Skupna vaja že drugič poteka na lokaciji hriba Stolac, nad Mostarjem. Vaja bo potekala v soboto in nedeljo. Vaji bodo prisostvovali diplomatski predstavniki BIH in njegova ekselenca, ambasador R. Slovenije v BIH gospod Andrej Grasselli.

Voloder A.
 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije