Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Friedlove niso našli

Slovenske novice - Boštjan Fon: Naši gorski policisti in reševalci so jo iskali okoli Galetovca

Za 64-letno Evelin Friedl, Dunajčanko, ki je živela na Koroškem, se je 5. maja letos izgubila vsaka sled. Malo pred tem je še telefonirala možu, nato pa svojcem z njo do danes ni uspelo vzpostaviti kontakta. Pohodnica se je namenila prehoditi romarsko pot iz Velikovca in Beljaka v Trst. Pot naj bi jo vodila preko Jesenic, Bleda in Gorice, vsaj tako so med obsežno iskalno akcijo sklepali avstrijski varnostni organi po tem, kar so jim povedali sorodniki, sploh po podatku, da se je nazadnje oglasila po mobilniku iz Beljaka in povedala, da gre naprej v Slovenijo.

Hčer je po treh dneh zaskrbelo
Majska iskalna akcija se je začela tri dni po zadnjem kontaktu, ko izginula ni poklicala hčerke, ko je ta praznovala rojstni dan. Hčer je zaskrbelo, zato se je po pomoč obrnila na policijo in avstrijsko veleposlaništvo v Ljubljani, obveščeni pa so bili tudi slovenski in italijanski policisti ter gorske reševalne službe. Ženske do danes niso našli, čeprav so jo poleg naših in avstrijskih policistov in reševalcev na svojem območju intenzivno iskali tudi Italijani.

Videli naj bi jo v Jesenicah
Pred kratkim je iz sosednje države do naših varnostnih organov prišel podatek, ki so ga posredovali svojci izginule Friedlove, češ da naj bi bila pred majem, ko je izginila, večkrat v naših koncih, predvsem v gorah, menda pa so jo videli celo na jeseniški železniški postaji. Sorodniki so omenjali Galetovec, od koder je lep razgled na osrednje Karavanke, Jelovico, Ratitovec in del bohinjskih hribov. Do vrha vodijo štiri označene poti, in ker je bila informacija, da naj bi bila Friedlova lahko v gorah okoli Bleda oziroma celo natančneje okoli precej neizrazitega vrha na jugovzhodnem delu Pokljuške planote, so naši varnostni organi, pripadniki gorske policijske enote in gorski reševalci tako pretaknili celotno goro.

Akcijo so zaključili
»Nikoli ne veš, kam je šel pogrešani. Sicer nismo zatrdno prepričani, da je Friedlova sploh prišla na slovensko ozemlje, toda odločili smo se podrobno pregledati dostope in druge terene do Galetovca,« nam je povedal predstavnik PU Kranj Leon Keder in dodal: »V iskalni akciji pogrešana ni bila izsledena in akcijo smo končali. Z ugotovitvami smo seznanili avstrijske varnostne organe.«

Boštjan Fon

04.10.2011


Evelin Friedl, foto: www.kleinezeitung.at

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije