Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Predstavitev Po svoji sledi

Knjigarna in kavarna GEONAVTIK v sodelovanju s PZS vabi v torek 4. oktobra ob 20. uri

Knjigarna in kavarna Geonavtik vas v sodelovanju z Planinsko zvezo Slovenije vabita na predstavitev najobsežnejšega dela našega uglednega alpinističnega veljaka Toneta Škarje – Po svoji sledi.

Knjiga je nastajala 55 let, najprej v obliki dnevnika za dušo, sedaj kot odkritosrčno in temeljito za vse nas, ki smo in še vedno radi spremljamo neverjeten razvoj in podvige slovenskega alpinizma. V njej nastopajo številni alpinisti in odpravarji, s svojimi veselimi, resnimi in žalostnimi zgodbami. Avtor skoraj o vsakem pove svoje ali o njem vsaj tisto, kar ga najbolj neposredno označuje in predstavlja, od mladostne razigranosti do preudarnosti v kasnejših letih. Vsakdo bo v knjigi našel prijatelje in vzornike, ki so mu že dolga leta za zgled, ali pa se bo ob nesrečah otožno spominjal tistih, ki jih ni več, in se potem pri svojih dejanjih v gorah laže odločil tako, da bo bolj prav.
Obsežno, kar 414 strani dolga delo priča o avtorjevih gorniških začetkih v Kamniških Alpah in drugih slovenskih ter bližnjih tujih vrhovih, vrhunec pa dosegajo odprave na Kavkaz in Himalajo, od Kangbačena in Everesta do Kangčendzenge.
Prvotna pobuda za izid alpinističnih in odpravarskih spominov ob avtorjevi 70-letnici je dozorela v praznovanje njegove 55-letnice alpinistične dejavnosti in v veliko veselje ob letošnjem državnem Bloudkovem priznanju.

Pridružite se nam v torek, 4. oktobra, ob 20. uri v kavarni Geonavtik, Kongresni trg 1 v središču Ljubljane, ko nam bo gost večera Tone Škarja ob diapozitivih predstavil svojo zgodbo, saj je bil venomer prisoten pri vseh pomembnih dogodkih, zraven pa je ves čas vedno hodil povsem po svoji poti.

 


Predstavitev knjige Toneta Škarje
PO SVOJI SLEDI



G-L
, 24.06.11:
PO SVOJI SLEDI - predstavitev

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije