Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Hanzova pot na Prisank uradno zaprta

Večer, Gore - Gabrijel Toplak: Igor Mlakar: Pot je smrtno nevarna. - Potem ko se je v začetku septembra na Hanzovi poti na Prisank zgodil skalni podor, je Igor Mlakar, načelnik Komisije za planinske poti v Planinski zvezi Slovenije (PZS), …

… ocenil, da je pot do nadaljnjega zaprta, saj je smrtno nevarna. Na več mestih je namreč poškodovana in izredno nevarna predvsem zaradi padajočega kamenja, podora in poškodovanih varoval.

Sicer pa si je skalni podor, kot poročajo na spletni strani PZS, ogledala tudi štiričlanska ekipa reševalcev Gorske reševalne službe (GRS) Kranjska Gora. Reševalec Miha Noč je v poročilu GRS Kranjska Gora med drugim zapisal, da se je zgodil podor na višini približno 2200 metrov, medtem ko prva nevarnost preti že na poševni polici pod vpisno skrinjico. "Ekipa si je ogledala tudi krivca za tovrstno kanonado in ta je na prečki nad vpisno skrinjico, kjer se je podrl dobršen del stene nad potjo. Poti skoraj ni več oziroma kar je še ostalo od nje, je le ogromna količina skal, ki čaka vozni red za dolino. Za zdaj bomo počakali zimo, naslednjo sezono pa bomo iskali rešitve naprej. Dotlej za vzpon na Prisank uporabite Kopiščarjevo pot skozi Prednje okno ali katero od poti z južne strani."

Gabrijel Toplak

Vecer.si 29.09.2011

Pot je izredno nevarna tudi zaradi padajočega kamenja.

Pot je izredno nevarna tudi zaradi padajočega kamenja. (Boris Strmšek)

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije