Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pohod ob Rapalski meji 2011

Sedmi pohod ob Rapalski meji bo organiziran v nedeljo, 18. septembra, s pričetkom ob 9. uri iz centra Žirov.

Nekdaj nas je ločevala,
naj nas danes združi,
naj bo kraj srečanja.


Turistično društvo Žiri vas prav prisrčno vabi na jesensko prireditev ''Pohod ob Rapalski meji'', ki bo v nedeljo, 18. septembra, s pričetkom pohoda ob 9. uri v Žireh. Start bo izpred Turistične informacijske točke v centru Žirov.

Od tam se bomo podali skozi stare Žiri ter Tabor proti vasi Breznica. Pot se bo vila ob mejnikih do tistega glavnega mejnega kamna številka 39, ki stoji pod vasjo. Skozi vas Breznica ter po grebenu se bomo povzpeli na skoraj tisoč metrov visoki Mrzli vrh. Pri naslednjemu glavnemu mejniku 38 bo ponovno postanek ob kozarcu čaja in koščku kruha. Ob postankih bo popestreno s krajšim kulturno zgodovinskim programom ter zgodovinsko uprizoritvijo v organizaciji zavoda Ad Piruma. Po spustu do Ledin'ce, kjer nas bo pri cerkvi sv. Ane ob mežniji pričakal topel obrok, pa bomo ob druženju z udeleženci pohoda, s kulturnim programom obeležili to letošnjo jesensko nedeljo in 20. obletnico samostojnosti Slovenije.

Program:
Slavnostni govornik: prof. Tomaž Pavšič, podpredsednik Slovenskega svetovnega kongresa;
Pevci MePZ Zavratec;
Folklorna skupina TD Žirovski vrh;
mladi glasbeniki;
zgodovinska uprizoritev v organizaciji Ad Piruma - zavoda za intelektualne dejavnosti
in ostali nastopajoči.

Naj vam ''Pohod ob Rapalski meji'' približa in predstavi naravo, vasi in ljudi, ki so bili nekdaj vpeti v nasilno urezano Rapalsko mejo.

Prijave za udeležbo se zbirajo od 8. ure dalje na štartu v centru Žirov, kjer se bo vplačal prispevek (7 €) za topli obrok in ostalo pogostitev na poti.

Vabljeni!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27661

Informacije

Informacije