Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kaninski hudiček v pričakovanju prvih smučarjev

Dnevnik - Jani Alič: Krožna kabinska žičnica je od junija do konca avgusta prepeljala za četrtino več gostov kot lani

Čeprav poletna sezona na Kaninu še ni končana, saj bo žičnica ob koncih tedna obratovala tudi v septembru, so v Alpskem turističnem centru Kanin iz Bovca (ATC Kanin) z dosedanjim letošnjim izkupičkom zadovoljni. Čeprav jim v minulih letih ni kazalo dobro, so na Kanin poleti prepeljali 24 odstotkov več potnikov kot lani, zelo dobro pa se je prijela tudi nova maskota - Kanin s hudičkom.

"Turisti so bili zelo zadovoljni z dogodki na novo urejeni poletni plaži, ki je postregla s prečudovitim razgledom na Tržaški zaliv. Uživali so tudi v hudičkovi tortici, ki prihaja izpod rok svetovno znane slaščičarke Alenke Kodele," je zadovoljen Simon Klaut, direktor ATC Kanin in dodaja, da se ves čas pripravljajo tudi na zimsko sezono. "Trdno smo odločeni, da bomo smučišče odprli takoj, ko bo zapadel prvi sneg. Smučanje na Kaninu je namreč mogoče že ob pol metra debeli snežni odeji. Zaradi pridobitve koncesije za prevoz potnikov in naravnih danosti računamo, da bomo smučišče odprli prvi v Sloveniji," še meni Klaut.

Konec avgusta so na skupščini dokapitalizirali družbo, pripravljajo pa se tudi na ustanovitev konzorcija treh dežel, kjer bodo poleg ATC Kanin sodelovali še Promotur s smučišči Sella Nevea in Trbiž ter upravljalca smučišč Arnolstein in Nassfeld. "Cilj tega mednarodnega konzorcija je prodaja združenega turističnega paketa treh dežel na tujih trgih, predvsem v Veliki Britaniji, ZDA, Rusiji, državah Beneluksa in preostalih trgih, kjer je Kanin premajhen, da bi se sam tržil. Od tega konzorcija pričakujemo velik priliv stacionarnih gostov, ki jih na Kaninu že vse od izgube vzhodnih trgov pogrešamo. Na Kanin bomo poskušali privabiti tudi čim več mladih družin," je pred zimsko sezono optimističen Klaut.


Med rešitvami omenjali tudi stečaj

Podjetje ATC Kanin zadnjih pet let sicer posluje z izgubo. V analizi razvoja smučišča, ki ga je pripravila ljubljanska ekonomska fakulteta, so pripravili štiri predloge rešitev. Eden izmed mogočih scenarijev je bil tudi stečaj podjetja, vendar so ob tem opozorili, da bi bili s stečajem dosedanji učinki vsaj za nekaj časa ali pa morda za vedno izgubljeni. Tega so se zavedali tudi bovški svetniki, ki so sprejeli odlok, s katerim bodo iz proračuna v prihodnjih letih ATC Kaninu pomagali z največ 400.000 evri na leto.


Jani Alič

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije