Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Občinski praznik v Bohinju

Gorenjski glas, Gorenjska - Marjana Ahačič: Župan je zaslužnim Bohinjcem podelil priznanja in znova pozval državo, naj izpolni svoje obveznosti do Bohinja.

Bohinjska Bistrica – Občina Bohinj s svojim praznikom zaznamuje dan, ko so štirje pogumni domačini pred 233 leti kot prvi stopili na vrh Triglava. Tudi tokrat so praznovali s slovesnostjo, na kateri je župan Franc Kramar podelil priznanja posebej zaslužnim občanom.
Najvišje priznanje, zlato plaketo občine, so dobila tri gasilska društva: PGD Bohinjska Češnjica za 90 let, PGD Stara Fužina za 100 let in PGD Srednja vas v Bohinju za 110 let dela na področju varnosti in humanega dela, pa tudi Čebelarsko društvo ob svoji 110-letnici ter Stanislav Hodnik za prispevek k promociji planšarstva in sirarstva in Janez Korošec za izjemno udejstvovanje in nesebično pomoč v javnem življenju občanov Bohinja. Srebrno plaketo je za nesebično in prostovoljno delo na področju kajakaštva dobil Stane Klemenc, bronasto pa Robert Klančar za dolgoletno aktivno, humanitarno in uspešno prostovoljno delovanje v okviru GRS ter Simona Kejžar in Andrej Soklič, ki predano in uspešno vodita ekološko kmetijo Tonejovc. Župan Franc Kramar je podelil še častni znak občine Bohinj: dobila ga je Urška Alič iz Jereke, ki je za svoje diplomsko delo ob zaključku študija grafičnih in interaktivnih komunikacij na naravoslovno-tehniški fakulteti prejela tudi študentsko Prešernovo nagrado.



V svojem govoru na slovesnosti, ki sta jo iskrivo vodila domača umetnika Lucija Grm in Klemen Langus, je župan Kramar izpostavil dosežke zadnjega leta. »Ponosen sem, da nam je uspelo realizirati vrsto pomembnih projektov: kolesarsko stezo, nove mrliške vežice v Srednji vasi in novo streho na Osnovni šoli dr. Janeza Mencingerja. Končali smo tudi kanalizacijsko, vodovodno in kabelsko omrežje od Bohinjske Bistrice do Broda. Skupaj z državo smo uredili vrsto vodotokov, dobili pa smo tudi nove skakalnice na Poljah, v katere je bilo vloženih nekaj tisoč ur prostovoljnega dela občank in občanov,« je dejal in poudaril, da so tudi novi izzivi, pred katerimi stoji Bohinj, ambiciozni. »V prvi vrsti je to dokončanje in sprejetje novega prostorskega načrta občine pa nadaljevanje gradnje primarnega kanalizacijskega voda po spodnji bohinjski dolini in centralne čistilne naprave v Bohinjski Bistrici. Prav tako nas v tem letu čaka gradnja novega otroškega vrtca in pokritje občine z brezžičnim širokopasovnim omrežjem. Občina si bo tudi prizadevala, da se končno začne izvajati novi zakon o TNP, saj do sedaj država na tem področju ne izpolnjuje nobene od svojih obveznosti razen nadzornih in tistih, ki so prej breme kot dobrobit za parkovno prebivalstvo,« je bil še kritičen župan Kramar.

Marjana Ahačič,
Foto: Gorazd Kavčič

  30.08.2011


Ob občinskem prazniku sta bili tudi tekmovanji:

dopoldan triatlon

popoldan pa skoki na novih skakalnicah

Fotografije: Janez Pikon

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27536

Informacije

Informacije