Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

V Parizu nagrada planinski karti Bohinj

Dnevnik: Na mednarodni razstavi v sklopu letošnje 27. konference Mednarodne kartografske zveze (ICA), ki predstavlja svetovno združenje kartografov iz več kot 80 držav, je strokovna komisija med več kot 500 razstavljenimi kartami prvo nagrado v kategoriji topografskih kart podelila planinski karti Bohinj, so sporočili z Geodetskega inštituta.

Za redakcijo in izdelavo zmagovalne karte Bohinj (Triglav, Krn, Črna prst) 1:25.000 je poskrbel Geodetski inštitut Slovenije, ki je s tem postal edina kartografska institucija na svetu, ki je nagrado prejela že trikrat, in to vsakič v drugi kategoriji.

Prvič je inštitut dobil nagrado leta 1999 na konferenci v Ottawi v Kanadi za mestno turistično karto Maribora, drugič pa leta 2003 na konferenci v Durbanu v Južni Afriki za taktilno (otipno) karto Ljubljane za slepe in slabovidne, so še sporočili.

Na inštitutu so zapisali še, da je karto založila in sooblikovala založba Sidarta, ki je že uveljavljena pri izdajanju vodnikov s področij izletništva, gorništva, plezanja in kolesarjenja. Slovenski kartografi so na konferenci, ki je potekala v Parizu od 3. do 8. julija, predstavili tudi referate ter sodelovali pri vodenju sekcij in komisij, so še sporočili z inštituta.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije