Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Odprli prenovljeni Domžalski dom

Kamničan.si: ... Na Mali planini

V nedeljo je bil za obiskovalce Kamniških planin, zlasti za tiste, ki radi obiskujejo nekoliko nižje in bolj položne vzpetine kot so Velika, Mala in Gojška planina slovesen dan, saj so na Mali planini odprli prenovljeni Domžalski dom. Po nagovoru je zapel moški pevski zbor Janko Kersnik iz Lukovice in zaigral narodno zabavni ansambel Pr'jatlji.

Planinski dom je bil predan v uporabo že daljnega leta 1953, pri prenovi so na tramovih ostrešja odkrili letnico 8.7.1952. Kot nam je povedal predsednik PD Domžale Janko Vodlan, dom zadnjih dvajset let ni bil veliko obnavljan, zato se je UO PD Domžale odločil za temeljito obnovo doma. Že leta 2008 so s pomočjo občine Domžale zamenjali večino oken na domu in depandansi. Letos pa so si zadali obsežen plan prenove, saj so si zagotovili sredstva tako od občine kot Evropskega sklada za regionalni razvoj kot tudi veliko lastnih sredstev.

»Prenova je potekala le med tednom, da je dom lahko ne motoma obratoval med vikendom. Največja pridobitev, na katero smo tudi najbolj ponosni je mala biološka čistilna naprava (MBČN), ki smo jo umestili pred dom. MBČN je prva taka naprava na Veliki planini in planinci, ki smo ljubitelji narave in zagovorniki ekologije bomo z njo veliko prispevali k ohranjanju Velike planine. V domu smo v zgornjem nadstropju podrli vse prostore in za najemnika uredili bivalne prostore in sanitarije zraven pa pridobili še dve veliki družinski sobi, nove sanitarije za goste in velika skupna ležišča. V pritličju smo preuredili hodnik in sanitarije s tušem, toplotno izolirali strope prenovili zalogovnike vode, tako da bo dom v bodoče preskrbljen z vodo«, je še pojasnil predsednik PD Domžale Vodlan.

29.08.2011


Tudi zunanjost doma je nova, saj so dom obdali z debelo izolacijo in novim opažem.



Kamniške novice:
Domžalski dom na Mali planini je obnovljen

G-L: Nova podoba Domžalskega doma

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije