Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nov planinski dom

Slovenec (1911) - Dnevne novice: ... dom začenja zidati kranjskogorska podružnica »Slov. planinskega društva« v sporazumu z osrednjim odborom poleg vrha sedla, ki loči Kranjsko goro od Trente.

Zveza med tema krajema se je po zaslugi okrajnega cestnega odbora kranjskogorskega in g. tesarskega mojstra Zakotnika zadnja tri leta tako izboljšala, da pelje sedaj do vrha prelaza vožnja pot, ki je složno izpeljana in za turista prava državna cesta. Na kranjski strani je nekoliko pod sedlom nemška Vosova koča, ki pa je premajhna in staromodna ter nikakor ne zadostuje več naraščajočemu tujskemu in planinskemu prometu. Na goriški meji pa bo stal že prihodnje leto zgotovljen nov dom, zidan po zaslugi g. inž. Skaberneta in kranjskogorske podružnice v smislu modernih turistovskih zahtev.

Novi dom bo nudil prijeten počitek mnogobrojnim kranjskogorskim letoviščarjem, gostoljuben odmor gorskim izletnikom in malim turistom, ter tudi pravim turistom, ki v vedno večji meri pohajajo na sedaj lahko in brez nevarnosti pristopne vrhove Mojstrovke, Prisojnika, Razora, Jalovca. Velika požrtvovalnost kranjskogorske podružnice, ki je pri slabih gmotnih razmerah vsled sile razmer pogumno podvzela tako delo, naj najde priznanje v tem da so vsi prijatelji planin najdejo v nedeljo, 3. septembra, popoldne na planinski veselici v Kranjski Gori, katere dobiček je namenjen za ta dom.

Slovenec, 31. avgust 1911
 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije