Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vabljeni na alpski dan

Dnevnik: Zabave in rekreacije željni ste to soboto vabljeni na dejavno spoznavanje bogate kulturne in naravne dediščine Alp. Športno-turistično društvo Za vse vas v Mojstrano vabi na 2. alpski dan, kjer boste zagotovo našli nekaj zase, preživeli doživetij poln dan in iz Gorenjske oaze odnesli fantastične vtise.

Tekači se boste lahko udeležili netekmovalnega teka na deset ali sedem kilometrov. Proga bo potekala na eni najlepših tekaških tras v Sloveniji, ob obrobju treh alpskih dolin Vrat, Krme in Kota. Start bo ob 11. uri. Pohodniki se boste z vodnikom Triglavskega narodnega parka (TNP) ob 10. uri odpravili na pot Triglavske Bistrice do slapa Peričnik. Start teka in pohoda bo pred Slovenskim planinskim muzejem, ob katerem bo potekala tudi predstava Triglavske pravljice.

Slovenski planinski muzej, ki ravno avgusta praznuje prvo obletnico odprtja, in Pocarjeva domačija v Radovni, ena najstarejših domačij v TNP, ki je danes kulturni spomenik državnega pomena, bosta na 2. alpski dan na ogled brezplačno. Na Pocarjevi domačiji vas bo pričakal vodič, do tja pa se boste lahko odpeljali z zelenim taksijem - hibridnima avtomobiloma toyota prius in auris HSD.

Na osrednjem prireditvenem prostoru bo potekala še vrsta aktivnosti: brezplačna etnološka učna in naravoslovna delavnica, predstavitve TNP, Planinske zveze Slovenije in CIPRA Slovenija, brezplačna delavnica peke palačink za otroke, tržnica domačih izdelkov in še marsikaj privlačnega. Za glasbeno popestritev bo na prizorišču skrbela skupina Jararaja, nastopila pa bo tudi folklorna skupina KUD Jaka Rabič. Za več informacij o dogodku lahko obiščete spletno stran www.timingljubljana.si/alpskidan.

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije