Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Arehu pričakujejo več kot tisoč kolesarjev

Večer, Maribor - Gabrijel Toplak: Pohorje bo to nedeljo, 7. avgusta, že peto leto zapored prizorišče množične brezplačne rekreativne kolesarske prireditve Comtron Bike Ride Pohorje 2011, ...

… ki velja za edinstveno v Sloveniji, saj proga poteka na nadmorski višini 1000 do 1400 metrov. Lanske prireditve se je v hladu pohorskih gozdov udeležilo več kot 1200 kolesarjev, zato v Mediaeventu, ki pripravlja to tradicionalno kolesarsko druženje, pričakujejo, da jih bodo letos ponovno privabili preko tisoč. Popeljali se bodo lahko po dveh progah. 31-kilometrska je za manj vzdržljive kolesarje (trim B), s startom med 9. in 10. uro poteka od Areha do Osankarice in Treh kraljev ter nazaj na Areh.

Start 49-kilometrske (trim A) proge, ki je speljana z Areha preko Klopnega vrha, Osankarice in Treh kraljev ter nazaj na izhodiščno lokacijo, pa bo med 8.30 in 9.30. Med 12. in 14. uro so predvideni prihodi v cilj in druženje kolesarjev, od 14.15 do 15. ure pa žrebanje in podelitev nagrad.

Vsak, ki bo prekolesaril progo, bo sodeloval v žrebanju za prenosni računalnik, gorsko kolo in vikend najem apartmaja Bolfenk za štiri osebe, posebne nagrade pa bodo prejeli najmlajša štiričlanska družina, najstarejša in najstarejši udeleženec, najmlajši kolesar ter zakonski par z največjo razliko v telesni višini.

Organizatorji, ki imajo že nad 700 prijavljenih kolesarjev z vseh koncev Slovenije, pozivajo udeležence, naj avtomobile pustijo doma, saj lahko na dan prireditve med 6.30 in 8. uro izkoristijo brezplačen prevoz s pohorsko vzpenjačo. Dodatne informacije in prijave so na voljo na spletni strani http://www.bikeride.si.

Gabrijel Toplak


 

Vecer.si 02.08.2011

Proga poteka v hladu pohorskih gozdov na nadmorski višini 1000 do 1400 metrov.

Proga poteka v hladu pohorskih gozdov na nadmorski višini 1000 do 1400 metrov. (Sašo Bizjak)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije