Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Unikatno darilo za kraljico in kralja Mangarta

Dnevnik: Športno društvo Log pod Mangrtom bo 21. avgusta organiziralo 11. kolesarski vzpon iz Loga do Mangartskega sedla 

Kolesarski vzpon iz Loga pod Mangartom na 2055 metrov visoko Mangartsko sedlo po najvišji slovenski cesti je ena najzahtevnejših, obenem pa tudi najatraktivnejših športnorekreacijskih prireditev pri nas. Prihodnji mesec ga bodo pripravili enajstič zapored, na njem pa pričakujejo okoli 500 udeležencev.

Po besedah Roberta Jurečiča, predsednika športnega društva Log pod Mangrtom, so pripravili 17,5 kilometrov dolgo progo z višinsko razliko 1425 metrov in povprečnim 9,6-odstotnim naklonom. "Proga je v celoti asfaltirana, na njej je pet predorov, ki jih bomo med prireditvijo osvetlili z baklami. Start bo na višini 630 metrov. Letos smo pripravili kar nekaj novosti. Poskrbeli bomo tudi za otroke kolesarjev. Zanje bomo organizirali brezplačno delavnico v novem hotelu Šola. Do Mangartskega sedla bomo imeli tudi avtobusni prevoz," je povedal Jurečič in dodal, da bodo razglasili kralja in kraljico Mangarta: "Najboljša v absolutni konkurenci bosta prejela unikatna kolesarska dresa, ki ju je prispeval naš najboljši veslač Iztok Čop s sodelavci.

Prvi kolesarski vzpon na Mangart je organiziralo Turistično društvo Log pod Mangrtom leta 1997 v sodelovanju s kolesarskim društvom Sloga 1902 Idrija. "Naravna katastrofa, ki je našo vas prizadela 17. novembra 2000, je prekinila naše delovanje. Šele leta 2005 smo lahko ponovno pripravili kolesarjenje. Organizator je bil klub Polet, domače športno društvo pa je pomagalo pri organizaciji. Prvič smo samostojno kolesarski vzpon na Mangart izpeljali leta 2009," je o zgodovinski poti vzpona povedal Robert Vončina, tajnik ložanskega športnega društva. Največ udeležencev so do zdaj našteli na sedmem vzponu, in sicer 507, najboljši čas proge (56 minut in tri sekunde) pa ima Gregor Tekavec, ki ga je dosegel pred tremi leti.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije