Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Krave napadle planinko

Žurnal 24: Kranjskogorski gorski reševalci oskrbeli rane planinki, ki so jo poškodovale krave na poti v Krnico.
Slovenske novice: Podrobnosti o napadu krav
Večer, Črna kronika: Planinko sta napadli kravi

Nekaj po deveti uri zjutraj so krave na pašniku ob poti v Krnico napadle in poškodovale mimoidočo planinko, poroča republiški center za obveščanje. Reševalci kranjskogorske reševalne službe so ji nudili prvo pomoč in ji oskrbeli rane ter jo s terenskim vozilom prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Kranjsko Goro.

Na Zdravstveni postaji Kranjska Gora so nam potrdili, da je bila planinka pri njih in da se trenutno zdravi na kirurgiji v jeseniški bolnišnici. Zaradi zaupnosti podatkov o njenem zdravstvenem stanju ne dajejo.


Slovenske novice: Podrobnosti o napadu krav: planinko so poškodovale po glavi. S seboj je imela moža in psa, ki je bil na vrvici

Na policijski postaji Kranj so nam pojasnili, da je 48-letna planinka skupaj s svojim možem in psom, ki ga je imela na povodcu, hodila iz smeri Bohinjskega jezera proti Krnici.

Čigave so krave?
Pri mostu pri Eriki (po približno 15 minutah hoje) so jo iz doslej še neznanega razloga napadle krave, jo zbile po tleh in jo poškodovale po glavi (na srečo ne gre za hujše poškodbe). Planinka je bila odpeljana v kranjskogorski zdravstveni dom.
Policija je bila o dogodku obveščena ob 9.15, obvestila pa še zbira. Kaj se bo zgodilo z živalmi, ne vemo.

___________________________________________________________

Večer: Planinko sta napadli kravi

V četrtek okoli 9.15 so bili policisti obveščeni, da je skupina krav napadla planinko. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je 48-letna planinka skupaj z možem in psom, ki ga je imela na povodcu, hodila proti Krnici. Po petnajstih minutah hoje sta jo pri mostu v bližini Erike iz do sedaj še neznanega razloga napadli kravi, in sicer sta jo zbili po tleh in jo poškodovali po glavi in telesu, na srečo pa ne gre za hujše poškodbe. Planinko so odpeljali v kranjskogorski zdravstveni dom. Policisti bodo z zbranimi obvestili seznanili pristojno državno tožilstvo. (čk)

- - - - -

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

2 komentarjev na članku "Krave napadle planinko"

Bruno Fras,

Kot ljubitelj živali (mislim, da sem vsaj do neke mere tudi poznavalec naših štirinožnih prijateljev in sopotnikov v življenju) mislim, da je zelo čudno in neobičajno, da bi krave napadle človeka. Kar tako brez razloga že ne. Ko sem bil še otrok, smo imeli doma kravo, ki sem jo občasno pazil na paši na bližnjem travniku. Nikoli nisem imel težav z njo, le enkrat mi je poskušala pobegniti mimo ribnika, ker se je gonila ...

Morda je tokrat res bilo tako, kot pravi Bernard. Je to videl? Pred tedni sem bil v Bohinju na travnati parceli severno od Save, kjer se je skupina krav (med njimi je bil mlad bik) stiskala v senci ob vodnjaku pri gozdu. Ustavil sem se in spregovoril z njimi nekaj besed (ali so me kaj razumele, ne vem, krave so me le radovedno opazovale; moja prijateljica pa je po tiho pripomnila, če sem mogoče malo čez les ...). Skratka, živali moramo poznati in poskušati razumeti njihove navade, pa nam ne bodo ničesar storile. Ne bodimo grobi z njimi!


Bernard Štiglic,

Vzrok napada je pes.Če ima planinec s sabo psa naj bo na povodcu in planinec naj poskrbi, da pes ne bo lajal nad živino.

Tu v bližini mi je poznan primer, ko je pes v prisotnosti lastnika preganjal živino.Krave so se zbrale v trop in skupno pregnale psa.Pes se je v grozi skril za lasnika, nadaljevanje je bilo podobno,kot v zgornjem primeru...

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije