Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Tim Unuk osvojil 2. mesto na državnem prvenstvu


Laški bilten št. 24/15.06.2011 PDF

sreda, 29. junij 2011, ob 05:28, Boris Štupar, ogledov: 1221

Laški bilten/junij 2011 - Franc Unuk: V dvorani Zlato polje v Kranju je konec aprila potekalo državno prvenstvo v športnem plezanju za osnovnošolce.

Tekme se je z velikimi pričakovanji udeležil tudi učenec naše šole Tim Unuk, ki je osvojil odlično drugo mesto in s tem dosegel največji uspeh naše šole na športnih posamičnih prvenstvih.
Tim je že pred tekmo veljal za kandidata za osvojitev najboljših mest, kar je z odličnim plezanjem tudi uresničil. Za zmagovalcem, sicer reprezentančnim kolegom Martinom Bergantom, je zaostal za pol oprimka in se zaslužen veselil drugega mesta. Svojo odlično pripravljenost je v tem letu že pokazal na reprezentančnih pripravah v Španiji, kjer je splezal kar šest smeri težavnosti 8A na pogled. Posebej ponosen je na nevsakdanji dosežek v športnem plezanju – v enem dnevu je preplezal tri smeri 8A na pogled ali kakor bi rekli po nogometno – plezalni »hat trick«. V maju se je z reprezentanco Slovenije udeležil tudi tekme evropske mladinske serije, ki je bila v Edinburgu na Škotskem. Po dveh smereh kvalifikacij je zasedel šesto mesto, naslednji dan je v finalu osvojil peto mesto in svojo najboljšo uvrstitev na teh tekmovanjih.
V skalnem plezanju je s smerjo Strelovod (8C) v plezališču Mišja peč postal najmlajši Slovenec, ki je pri štirinajstih letih preplezal smer takšne težavnosti. Ta podvig ga v skalnem plezanju uvršča med najboljše plezalce na svetu v njegovi kategoriji. V avgustu se bo udeležil svetovnega prvenstva v športnem plezanju in prepričani smo, da bo to zanj neponovljiv dogodek. Tim obljublja, da bo iztisnil zadnje atome moči za odličen rezultat. Do takrat pa bo potrebnega še veliko treninga na umetni steni in v skalah.

Franc Unuk 

Oznake: PLE
eXTReMe Tracker