Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezalec omahnil v smrt

Večer, Črna kronika - Mateja Jazbec: V soboto zvečer okoli 17.45 se je v naselju Lipje v Vinski Gori (občina Velenje) na tamkajšnji plezalni steni smrtno ponesrečil 37-letni planinec iz Maribora.
Delo.si: V Lipju pri Velenju plezalec omahnil v smrt
Dnevnik.
si: Plezalec omahnil v smrt
TV 
SLO 1/poročila:   Plezalec se je smrtno ponesrečil

Kljub hitremu posredovanju reševalcev in gasilcev iz Vinske Gore, ki so ponesrečenca oživljali, je bila nesreča zanj usodna. Pri ogledu kraja nesreče so ugotovili, da je pokojni prosto plezal v steni, pri tem pa mu je spodrsnilo in je padel okoli 50 metrov v globino in na kraju nesreče zaradi hudih poškodb umrl. Podobna nesreča, ki k sreči ni terjala žrtev, se je zgodila pred nekaj dnevi v steni Raduhe. To je letos že tretja smrtna žrtev nesreče, ki se je kljub hitremu posredovanju reševalcev končala tragično. Pred tem je preminil planinec pri sestopu s Turske gore in jadralni padalec na območju Lisce.

Mateja Jazbec


Delo.si, 26.06.11, 09:18: V Lipju pri Velenju plezalec omahnil v smrt
V plezalni steni je v soboto v globino omahnil 37-letni plezalec. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Velenje − Kot so sporočili iz Centra za obveščanje pri Upravi za zaščito in reševanje, se je nesreča zgodila nekaj pred 18. uro.
Kljub hitremu posredovanju velenjskih reševalcev in gasilcev iz Vinske gore, ki so ponesrečenca oživljali, so bile poškodbe zanj usodne. Gasilci so prenesli truplo ponesrečenca do reševalnega vozila, poroča Slovenska tiskovna agencija.
S PU Celje so sporočili, da je bil 37-letnik z okolice Maribora sicer izkušen plezalec, v soboto pa je najverjetneje plezal brez varovanje. Zdrsnilo mu je na višini okrog 50 metrov in omahnil je v globino.


Dnevnik.si 27.6.2011: V plezalni steni v naselju Lipje v občini Velenje je v soboto popoldne plezalec omahnil v globino in zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče.

Nesreča se je zgodila nekaj pred 18. uro. Kljub hitremu posredovanju velenjskih reševalcev in gasilcev iz Vinske Gore, ki so ponesrečenca oživljali, je bila nesreča zanj usodna.


TV SLO 1/Poročila >>>

Vecer.si 27.06.2011

 

 


 


 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije