Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 26.06.11

Pokaži objave o reševanjih GRSZdrsnil na pobočju Jalovca - Omahnil v plezalni steni - Na poletnem sankališču se je poškodovala - Poškodovala se je pri spustu po kanjonu - Predviden razvoj vremena

Ob 10.41 se je na pobočju Jalovca nad dolino Zadnje Trente v občini Bovec zaradi zdrsa na snežišču poškodoval planinec. Aktivirani so bili reševalci Postaje GRS Bovec in helikopter Slovenske vojske z ekipo za reševanje v gorah. Ponesrečenca s poškodbami glave so oskrbeli in s pomočjo vitla dvignili v helikopter, ki ga je prepeljal v jeseniško bolnišnico.

Ob 17.45 je pri plezanju v plezalni steni v naselju Lipje v občini Velenje plezalec omahnil v globino. Kljub hitremu posredovanju reševalcev NMP Velenje in gasilcev PGD Vinska gora, ki so ponesrečenca oživljali, je ta zaradi poškodb umrl na kraju nesreče. Gasilci so prenesli truplo ponesrečenca do reševalnega vozila.

Ob 10.36 se je na poletnem sankališču Bob kart na Pečovniku v občini Celje huje poškodovala oseba. Oskrbeli so jo reševalci NMP Celje in jo prepeljali v celjsko bolnišnico. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 13.27 se je pri spustu po kanjonu Sušec pri Srpenici v občini Bovec poškodovala udeleženka. Aktivirani so bili gorski reševalci Postaje GRS Bovec in reševalci NMP ZD Tolmin. Ponesrečenko s poškodbami hrbta so oskrbeli in prepeljali v šempetrsko bolnišnico.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo sončno z občasno zmerno oblačnostjo.
V ponedeljek bo pretežno jasno.
V torek in sredo bo sončno, v vzhodni Sloveniji občasno zmerno oblačno. Tam bo pihal severni veter.

Bilten URSZR: 26.06.2011


Meteo.si

ARSO: podrobnejša vremenska napoved,
... posebej za Julijske Alpe


Prikaži seznam objav označenih z

         GRS    razmere   vreme

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije