Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Na Koroškem preizkus najboljših gorskih kolesarjev

Večer, Celje, Koroško - Andreja Čibron Kodrin: Ravne na Koroškem oziroma pobočje Navrškega vrha nad tamkajšnjim športnim parkom bo ta konec tedna prizorišče tekem,

… na katerih se bodo pomerili vsi najboljši slovenski, tudi koroški gorski kolesarji, saj tekma šteje tudi za pokal Slovenije v gorskem kolesarstvu.

Na v Sloveniji letos najmočnejši tekmi kolesarjev te panoge pričakujejo tudi močno mednarodno zasedbo iz skupine 50 najboljših na svetu, bila pa bi še večja, če ne bi istočasno potekalo evropsko prvenstvo veteranov v Kranjski Gori. Skupaj naj bi nastopilo približno 150 tekmovalcev, med njimi v vseh kategorijah tudi 15-članska tekmovalna ekipa domačega kolesarskega kluba. Kolesarski klub (KK) Ravne na Koroškem namreč pripravlja mednarodno kolesarsko tekmo prve kategorije v olimpijskem krosu, poimenovali so jo 7. velika nagrada Enduro Specialized Ravne na Koroškem 2011 (MTB XCO UC11).

Tekma bo v Športnem parku Ravne s ciljem in startom pred poslopjem Gimnazije Ravne jutri in v nedeljo. V soboto se bodo mlajše kategorije tekmovalcev pomerile med 14. in 17. uro, sledila bo uradna razglasitev zmagovalcev. V nedeljo se bodo tekme mladincev, amaterjev in članic začele ob 10. uri, glavna tekma članov z močno mednarodno udeležbo (moški elite, U23) in najzanimivejši del programa bosta ob 12. uri. Tekmovanje, zaradi katerega bo zaprta cesta Čečovje-Janeče mimo Gimnazije Ravne (od Doma telesne kulture do Koroške osrednje knjižnice dr. Franca Sušnika), se bo sklenilo okoli 14. ure.

Proga je razgibana in tehnično srednje zahtevna, večinoma vodi po ozkih gozdnih poteh in cestah, pa tudi travnikih in asfaltnih cestah. "Je dovolj zahtevna, da lahko tisti, ki so boljši, to tudi pokažejo," pravi predsednik KK Ravne Danijel Tancer. Krog je dolg 4,6 kilometra s 146 metri višinske razlike, število krogov pa bodo glede na vremenske razmere določili tik pred tekmovanjem, člani naj bi jih prevozili osem. Po predvidevanjih bodo najhitrejši za krog potrebovali 13 minut. Organizatorji vabijo k čim večji udeležbi tudi gledalce, saj se obetajo atraktivni prizori spretnosti najboljših gorskih kolesarjev. Ogledali si jih bodo lahko s stadiona, ko bodo tekmovalci prečkali Poseko, lahko pa tudi ob progi.

Andreja Čibron Kodrin

Vecer.si 24.06.2011

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije